Ambiciozni korejski MMO Throne and Liberty prihaja tudi k nam

Mišljenje, da je žanr MMO iger povsem mrtev, ni napačno, ni pa tudi povsem pravilno. Ta teza namreč velja za zahodni svet, kjer že dolgo na vrhu gledamo ene in iste igre, ki so World of Warcraft, The Elder Scrolls Online in Final Fantasy XIV, tem pa število igralcev pada. Korejski svet pa je povsem drugačen, saj tamkajšnji igralci naravnost obožujejo zapravljanje časa znotraj ogromnih MMO-jev, najraje pa cele dneve vložijo v ponavljanje enih in istih opravil, ki jim v svetu iger pravimo “grindanje”.

Koreja tako vsebuje kar nekaj MMO-jev, ki niso nikoli doživeli prevoda za angleško govoreči svet, temu pravilu pa se bo izognil prihajajoči naslov Throne and Liberty. Založil ga bo NCSoft, ki je nam poznan zaradi svojega MMO naslova Guild Wars 2, pred kratkim pa so sklenili dogovor z Amazonom, ki bo poskrbel za predelavo igre Throne and Liberty v angleški jezik. Amazon se uri v delanju nove MMO vsebine, saj imajo na trgu svoj lastni New World, nakar so na zahodni trg pripeljali še en korejski MMO Lost Ark in ta prehod je bil več kot uspešen, saj je Lost Ark že dolgo ena od najbolj obiskanih iger na Steamu.

NCSoft je pred kratkim predstavil daljši napovednik in treba je reči, da je Throne and Liberty presneto impresivna zadeva. Grafična podoba in animacije so na ravni enoigralskih AAA iger, svet tega srednjeveško obarvanega MMO-ja pa je barvit, ogromen in obljublja ogromno vsebine. Že ustvarjanje lika je tako podrobno, da pri temu vidiku težko najdeš konkurenco, razvijalec pa je celo omogočil vnos slike iz resničnega življenja, nakar bo umetna inteligenca predelala obrazne grimase v teksture, ki se bodo skladale z ostalo grafično paleto igre.

Throne and Liberty obljublja še vrsto drugih zanimivosti. Okolica se bo denimo dinamično prilagajala ciklu dneva in noči, prisoten bo boj med igralci in razvijalec obljublja dobro optimizacijo, ne glede ali igramo na PC-ju ali pa konzolah, podprto pa bo tudi pretočno igranje preko telefona.

Vse skupaj je slišati skoraj predobro da bi bilo res in tudi najbrž je. Kakor je prikazano impresivno, se je vseeno treba zavedati, da je tole korejski MMO, kar s sabo prinaša prej omenjeno “grindanje” in finančni model, ki bo skoraj zagotovo nagnjen v služenje preko mikrotransakcij, korejski naslovi pa so znani po naklonjenosti do Pay2Win mehanik.

Throne and Liberty je bil sprva zamišljen kot nov del znotraj franšize MMO-jev Lineage, a se je kasneje NCSoft premislil in lani zapustil Lineage ime in se namenil ustvariti nekaj povsem novega. Throne and Liberty zaenkrat še nima datuma izida, a naj bi izšel še enkrat letos, večjo predstavitev pa si lahko pregledate na uradni strani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime