Assassin’s Creed Syndicate danes dobiva nujen popravek za PlayStation 5

Syndicate velja za eno bolj spregledanih iger znotraj franšize Assassin’s Creed, čeprav si tega slovesa ne zasluži. Ta igra je namreč nasledila slab priokus, ki jih je Assassin’s Creed imenu dostavil Unity, ta pa je bil za svoje čase čisto preveč hroščat in slabo optimiziran, da si bi prislužil višje ocene. Syndicate je imel tako pred sabo težko nalogo, ki bi franšizi zopet vrnil ugled, a ker se od predhodnika ni dovolj razlikoval, je bil bolj kot ne spregledan. Tisto pravo spremembo je za njim prinesel Origins, vendar pa to nikakor ne pomeni, da je Syndicate slaba igra.

Nasprotno, gre v bistvu še za zadnjega predstavnika tiste stare formule Assassin’s Creeda, kjer v igrah nismo imeli RPG prvin in je bil večji pomen na prikritem smukanju po zakotnih ulicah Londona. Syndicate prav tako dostavi redko obiskano časovno ero in okolico, ki si jo deli s prepoznavno serijo Peaky Blinders in če ste pristaš slednje, potem se boste v tej igri zagotovo zabavali.

Je pa imel Syndicate dolgo en velik problem, ki je glavobole povzročal vsem tistim na konzoli PlayStation 5. Igra sicer ni nikoli dobila namenske predelave za nove konzole, saj je zadeva danes stara 8 let in je že zdavnaj zapustila urnik rednih posodobitev, a igranje je bilo še vedno možno zaradi podpore za prejšnjo generacijo konzol. Vendar pa je imela igra problem z osvetlitvijo, specifično so v verziji za PlayStation 5 sence popolnoma ponorele. Igranje je bilo sicer še vedno mogoče, ampak seveda ob takšnem bliskanju senc dolgo nisi mogel vztrajati pri igranju in založnik Ubisoft je kmalu po izidu konzole napako priznal in napovedal popravek.

Te dni je bore malo ljudi verjelo, da bo napaka kadarkoli odpravljena, a Francozi so presenetili. Za danes je namreč napovedana posodobitev, ki bo to 8 let staro igro spravila v takšno stanje, kot si ga tudi zasluži in popravek naj bi odpravil ponorele sence. Igralci sicer prikrito upajo, da bo morda Ubisoft prikrito dodal še podporo za igranje pri 60 sličicah na sekundo in to pri večji ločljivosti, kot je to storil naknadno tudi za Assassin’s Creed Origins. Za kaj takšnega je sicer bolj malo upanja, a pustimo se presenetiti – posodobitev bo zaživela danes ob 12.00, Syndicate pa je del ponudbe znotraj naročnine PlayStation Plus Extra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime