Baldur’s Gate 3 vendarle dobil datum izida

Oboževalci franšize Baldur’s Gate bodo za svojo potrpežljivost kmalu izdatno nagrajeni. Tretji del tega legendarne serije RPG-jev je bil sprva najavljen leta 2019, a igralci na morebitni zaključek trilogije čakajo že veliko dlje, saj se je drugi del Shadows of Amn rodil debelih 23 let nazaj in čeprav je takrat veljal za eno od najbolj kvalitetnih RPG izkušenj, je lastnik licence Wizards of the Coast potreboval dobri dve desetletji, preden je franšizo zaupal kakšnemu novemu razvijalcu.

In to je leta nazaj postal studio Larian, ki se je proslavil z dvojico naslovov Divinity: Original Sin, kvaliteta teh pa je bila dovolj vzpodbudna, da so si prislužili čast razvoja tretjega poglavja Baldur’s Gate.

Igra je sicer že dolgo na voljo v igralni obliki, a samo preko sistema Zgodnjega dostopa, ki je za preigravanje ponudil prvo poglavje igre, razvijalec Larian pa je odziv igričarske publike sprejel kot za podlago za uravnavanje vseh igralnih elementov Baldur’s Gate 3. Za razliko od prvencev se bo tretji del odvijal izključno v poteznem načinu, grafično pa je zadeva videti naravnost fenomenalno. Larian je sicer pripoved v svojih prejšnjih naslovih pustil bolj v ozadju in se je bolj osredotočil na poliranje igralnih mehanik, Baldur’s Gate 3 pa bo to spremenil, saj bomo gledali v dobro režirane vmesne sekvence, ki imajo presenetljivo izrazite obrazne mimike.

V zadnjem napovedniku lahko vidimo, da je bilo v Baldur’s Gate 3 vloženega veliko proračuna, saj nam bodo glasilke razveselili tudi profesionalni zvočni govorci. Med njimi je pred mikrofon stopil tudi J.K. Simmons, ki bo odigral Ketherica Thorna, tega Hollywoodskega igralca pa se spomnimo iz vrste zapomljivih vlog – v mojih očeh bo vedno zapisan kot Vernon Schillinger iz serije Oz.

Včerajšnji napovednik je nastal v sklopu Sonyjeve prezentacije State of Play in je prvič bolj podrobno prikazal sodelovalno igranje, ki bo možno tudi za enim samim zaslonom, dobili pa smo tudi datum izida. Baldur’s Gate 3 bo v finalni obliki prispel 31. avgusta in to na PC ter, malce presenetljivo, tudi konzolo PlayStation 5, medtem ko verzija za Xbox Series X še ni bila najavljena.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime