Game Pass uradno prihaja v Slovenijo!

Danes je velik dan za igričarstvo v Sloveniji, saj je Microsoft ravnokar napovedal, da bo njegov famozni servis Game Pass uradno zaživel v 40 novih državah, med njimi pa se je končno, po letih čakanja, vendarle znašla tudi Slovenija.

Game Pass je storitev, ki jo lahko primerjamo z Neflixom, le da tule v zameno za mesečno naročnino ne boste gledali v bogato ponudbo filmov in serij, ampak v igre, ki prihajajo iz celega kupa različnih založnikov. Game Pass ponuja skoraj celotni katalog Microsoftovih iger in vseh njihovih studiev, med katerimi najdemo tudi Bethesdo. To pomeni, da lahko naenkrat dobite dostop do stotine visokoproračunskih iger tipa Age of Empires 4, Prey, Dishonored, Skyrim in Atomic Heart, poleg tega pa boste že ob prvem dnevu lahko igrali vse novoizdane naslove izpod Microsoftove produkcije, kot je denimo bil nedavno izdani Hif-Fi Rush. Ob redno vzdrževani naročnini boste lahko na dan izida igrali tudi zadeve kot so Minecraft Legends, Redfall in Starfield in ravno to je največja privlačnost Game Passa, saj vam lahko prihrani stotine evrov, ki bi jih drugače odplačali za polno ceno teh naslovov.

Skratka, Game Pass je prav fajn zadeva in čeprav nam Sony preko svoje naročnine PlayStation Plus Extra poskuša dostaviti vsebino na podoben način, je Microsoftov servis malce bolj zrel in med igralci je uveljavljeno tudi prepričanje, da je njegova ponudba bolj bogata, saj med drugim vsebuje tudi naslove izpod založnika EA in njegovega lastnega servisa EA Play.

Uradna spletna stran pravi, da bo servis od danes naprej zaživel tudi pri nas, a bo sprva na voljo samo predogled storitve do katere lahko dostopajo vsi udeleženci programa Insider. Postopek včlanjenja si lahko ogledate zgoraj in zadeva res ni preveč zakomplicirana, saj morate samo odpreti trgovino Microsoft Store, se v njo prijaviti s svojim računom in nato namestiti aplikaciji Xbox in Xbox Insider. Slednjo aplikacijo nato odprete, se pod zavihkom “Previews” pridružite programu “Windows Gaming”, nato pa bi vas pod zavihkom Announcements morala pričakati povezava za preizkus Game Passa. Tako naj bi stvar delovala v praksi, a med časom pisanja nismo nikakor dobili možnosti za preizkus Game Passa, tako da se bo to vabilo morda pojavilo tekom dneva.

Ravno zaradi tega tudi ne moremo povedati, kakšna je cena te nove ponudbe v Sloveniji. Na uradni strani sicer piše, da bo prvi mesec nosil posebno ceno, kasneje pa bo za storitev najbrž treba plačati 9,99 € kot je to denimo v Nemčiji. Microsoft je zaenkrat napovedal samo verzijo Game Passa za PC, o Ultimate inačici, ki prinaša igranje na konzolah Xbox in PC-ju ter zraven ponuja še možnost pretočnega igranja, pa zaenkrat še ni novic.

*Posodobitev: preizkusna verzija je zdaj na voljo, a jo morate najprej aktivirati pod zavihkom “Previews”. Naročnina za prvi mesec zahteva 10 centov, kasneje pa se obnovi ob cenovni postavki 9,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

6 KOMENTARJI

        • Hvala! Ima kdo izkušnje z delovanjem geforce now? Ker doma sicer nimam optike in na TVju ne deluje ravno najboljše. Na telefonu je na podatkih izkušnja kar ok. Prej sem uporabljal Steam link in je na Samsung tvju delovalo ok samo ločljivost je kdaj padla na Philipsu pa je lag med pritiskom in odzivom na tvju prevelik

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime