Prihaja STALKER namizna igra

Skrivnostna Cona znotraj Černobila je bila do sedaj povod za en film in trojico iger, zdaj pa bo glavno vlogo igrala tudi v prihajajoči namizni igri, ki se bo imenovala preprosto S.T.A.L.K.E.R. The Board Game.

Za stvaritev te se je razvijalec iger GSC Game World povezal s podjetjem Awaken Realms, to pa ima bogato zaledje izdajanja atmosferičnih in grozljivih namiznih iger, od katerih je zadnja Nemesis zaradi svoje kvalitete doživela tudi prehod v svet videoiger. Skratka, Awaken Realms je pri izdelavi svojih namiznic pokazal ravno tiste veščine, ki bi jih nekdo potreboval za prenos turobne atmosfere STALKER iger v fizično obliko.

Awaken Realms je za STALKER namizno igro izdal kratki napovednik, ki pokaže kar nekaj prepoznavnih lokacij, ki smo jih videli v igrah. Vidimo lahko močvirje, anomalijo, ki razstreli most, govora pa je tudi o frakciji Freedom. Govorec nam skozi napovednik prizna svojo ljubezen do Zone, ki ji služi, za njo skrbi in v zameno za svojo predanost tudi dobi nekaj njenih zakladov.

stalker

Tako kot v igrah, se bo tudi namizna predelava dogajala znotraj uničenega Černobila, dobili pa bomo več zgodb, od katerih bo vsaka vsebovala od 2 do 4 scenarije, vsak od teh pa bo za igranje podal nekje 2 uri zabave. V paketu bomo dobili tudi miniaturne figurice kot so tentaklasti Bloodsucker, z gas masko opremljeni Snork in mutirani velikan Pseudogiant. Prve izdane slike kažejo tudi na fizično obliko tablice, ki nam bo služila kot nekakšen inventorij, čakajo pa nas tudi kartice, ki jih bomo lahko izkoristili za razne situacije, kot je celjenje ran ali pa izpiranje radiacije.

Namizna igra je videti privlačno, a zaenkrat nimamo datuma izida, Awaken Realms pa bo denarce za izdelavo najprej zbiral na platformi Gamefound.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime