Windows 11 bo končno omogočal sinhronizacijo z iPhonom

Apple je zelo ponosen na sinhronizacijo vseh svojih naprav, a problem je v temu, da stvari delujejo zgolj znotraj njihovega ekosistema. Če si denimo lastite telefon iPhone in poleg njega ne uporabljate Maca, ampak navaden prenosnik ali PC, potem kakšne kompatibilnosti ne boste ugledali, a k sreči se znajo kaj kmalu stvari obrniti vsaj na malce bolj pozitivno stran.

Microsoft je namreč najavil novo verzijo aplikacije Povezava s telefonom, ki jo Američani poznajo pod imenom Phone Link, ta pa bo najprej na voljo samo omejenemu številu uporabnikov, ki sodelujejo znotraj programa Insider. Ta aplikacija sicer podpira sinhronizacijo s telefoni Android že vse od leta 2015, zdaj pa bo prvič dobila podporo tudi za Applove iPhone.

windows 11

Phone Link poveže vaš telefon v ogrodje operacijskega sistema Windows 11, kar je izjemno uporabno sredi kakšnega dela. Za odgovarjanje na sporočila, klice in ogledovanje obvestil vam ni treba več iskati telefona, ampak lahko vse te naloge opravite kar znotraj aplikacije.

Testna verzija za iPhone sicer ne bo ponujala vseh tistih pritiklin, ki jih dobijo uporabniki Androida. Lahko boste sicer odgovarjali na klice in SMS-e, a to ne bo veljalo za skupinske pogovore, onemogočeno pa bo tudi pošiljanje slike in videoposnetkov. Funkcionalnost bo tako nekam okrnjena, a že samo to, da je sinhronizacija sploh mogoča, je lep korak v pravo smer in kdo ve: morda enkrat dobimo tudi vse ostale pritikline, ki jih podpira Android.

Microsoft pravi, da bo prvo testiranje aplikacije Phone Link omejeno na res ozek krog uporabnikov, a da bo sčasoma ponudbo razširil tudi na ostale udeležence programa Insider.

To sicer ni edini takšen poskus sinhronizacije telefonov iz Android in iOS taborov na PC-ju. Intel je namreč lani najavil svojo aplikacijo Unison, a je ta omejena samo na računalnike in prenosnike z Intelovim procesorjem.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime