Meta Quest 3 naj bi bil še enkrat močnejši od predhodnika in le malce dražji

Podjetje Meta nas že dolgo draži s tretjo generacijo VR očal Meta Quest in čeprav smo vmes dobili napravo Quest Pro, ta zaradi svoje visoke cene ni bil ravno namenjen navadnemu uporabniku, ampak bolj podjetjem, ki jim takšne cenovne postavke ne predstavljajo problema.

Quest 3 naj bi izšel še enkrat letos, a razen tega, da obstaja, o njem še nismo izvedeli ničesar. Se je pa do informacij dokopala spletna stran The Verge, ki pravi, da je podpredsednik Meta VR-ja Mark Rabkin zaposlenim v torek predstavil njihove načrte glede prihodnosti virtualne resničnosti in veliko je bilo povedanega ravno na račun očal Meta Quest 3.

Ta naj bi bila še enkrat močnejša od predhodnika, hkrati pa tudi dvakrat tanjša, kar bo šlo na račun tanjših, “pancake” leč. Rabkin ni povedal ničesar glede strojnih karakteristik, je pa navrgel, da bodo očala malce dražja od Questa 2. Ta se pri Američanih prodajajo po ceni 400 $, pri nas pa cena znaša 549 €, tako da zna končna cena na koncu sovpadati nekje z nedavno izdanimi očali PS VR 2.

Meta Quest 3 bo veliko polagal na mešanje AR in VR pritiklin, kar bodo znale izrabljati tudi nekatere igre in aplikacije – ob izidu te naprave naj bi Meta ponudila 41 novih izkušenj. Quest 3 bo očitno vseboval polno prepustnost barv, zaradi česar se bomo lahko mirno sprehajali po stanovanju, brez da bi bilo za to treba odstraniti očala, pri navigaciji pa naj bi pomagal tudi nov sistem Guardiana.

Čeprav je Quest 2 trenutno najbolj popularen na trgu VR očal, Rabkin priznava, da ima podjetje težave z rastjo uporabnikov. Ti sicer pridejo, a nad igranjem in uporabo očal hitro obupajo. Rabkin upa, da bo mešanje AR in VR prijemov pomagalo pri ohranjanju uporabnikov, ki jih morda ne zanimajo toliko samo igre, a bi preko AR interakcij radi popestrili svoj vsakdan.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime