Tale streamer ne more uporabljati rok, a si je vseeno zgradil uspešno kariero na Twitchu

32-letni turški streamer Ben Gürkan je v svojem 25. letu začel kazati znake nevrološke bolezni ALS oziroma amiotrofične lateralne skleroze, ki povzroča usihanje skeletnih mišic. Za zadevo ni zdravila in bolnik sčasoma izgubi nadzor nad rokami in nogami, zaradi česar je zavezan k postelji in potrebuje ves čas zdravniško oskrbo.

Kaj takšnega bi marsikoga poslalo v brezno brezupja, vendar je Ben narejen iz drugačnega testa. Je namreč pameten možakar, ki se v prostem času ukvarja z razvojem in igranjem iger, zaradi svoje bolezni pa se ni želel odpovedati nobeni od teh bolezni.

Še več: svojo borbo in zabavo v igrah je dokaj uspešno prenesel v kariero na Twitchu, kjer si je zaenkrat nabral več kot 10k sledilcev. Vprašanja seveda ostaja, kako Ben, ki na Twitchu nosi ime YvMHawking, sploh lahko igra igre, a omenili smo, da je Ben pameten, zato je spočel tudi povsem svoj sistem nadzora nad igrami.

Igranje se namreč zanaša na sledenje njegovih oči. Pod računalniški monitor je namestil napravo, ki preko infrardečih žarkov spremlja njegove oči, na operacijskem sistemu pa si je nastavil sistem bližnjic, preko katerih nato v igrah sproža razne komande, to pa mu prav pride tudi za druga dela, kot je denimo urejanje videov.

Ben se lahko tudi pogovarja s svojimi sledilci, pri čemur mu spet pomagajo bližnjice in tehnologija pretvorbe govora v tekst. Zanimivo je tudi to, da se Ben najbolj zabava ob preigravanju prastare MMO igre Knight Online, namesto da bi slavo in nove sledilce iskal pri novejših naslovih.

Kljub temu je pridobil kar lepo število sledilcev, ki zna še narasti, saj je o njem prvo poročilo spisala spletna stran Dexterto, Ben pa se ji je na Twitterju zahvalil ter še zapisal, da bo očitno sedaj pri prenosih v živo moral začeti uporabljati podnapise za vse angleško govoreče podpornike.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime