TikTok bo začel mladoletnim omejevati čas, ki ga preživijo pred telefoni

Družabno omrežje TikTok je silovito priljubljeno, njegovo demografijo pa v glavnem sestavljajo tisti, ki si v lokalni gostilni še ne morejo naročiti svojega piva. Med starši se tako že dolgo pojavljajo skrbi glede časa, ki ga mladoletnim zapravijo za gledanje vsebine na TikToku, iz tega pa so nekateri začeli tudi upravičeno sklepati, da mladina ne zna več ničemur nameniti pozornosti, kar traja več kot 10 sekund.

Kitajsko podjetje ByteDance se je odločilo malce ublažiti te skrbi, zato bodo začeli omejevati čas, ki ga mladoletni preživijo na njihovi platformi. Od zdaj naprej bodo vsi tisti računi, ki vsebujejo mladoletnega uporabnika, privzeto držali mejo 60 minut, ki ga lahko takšen uporabnik dnevno preživi znotraj nedrja TikToka.

Seveda ta meja ni zakoličena in vsak uporabnik jo lahko zlahka zaobide v nastavitvah, kjer jo lahko povsem izključi ali pa ta razpon podaljša na več ur. Če bo najstnik poskušal izklopiti to mejo, bo moral najprej vnesti posebno geslo, kljub izklopu pa ga bo TikTok samodejno opozoril na zmanjšanje uporabe, če je preteklo že več kot 100 minut neprestanega gledanja posnetkov.

tiktok

TikTok bo omogočil tudi posebno funkcijo Family Pairing, preko te pa bodo starši lahko pomladku sami nastavljali meje uporabe, zraven pa bodo na posebnem zaslonu lahko spremljali ob katerem delu dneva največ uporablja TikTok in kolikokrat na dan zažene to aplikacijo. Poleg tega lahko nastavijo, kdaj otrok prejema obvestila in kakšna vsebina naj se mu prikazuje na razdelku “For You”.

TikTok sicer že dlje časa povzroča skrbi tudi glede zasebnosti. Američani so čedalje bližje temu, da zaradi kitajskih korenin aplikacijo preprosto prepovejo, evropski parlament pa bo s 28. marcem prepovedal nameščanje aplikacije na vse vladne naprave ter zraven izdal priporočilo, da vsi člani pobrišejo TikTok tudi iz svojih zasebnih telefonov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime