Counter-Strike 2 je očitno resničen in naj bi bil kmalu uradno najavljen

Counter-Strike: Global Offensive je danes star že več kot 10 let, vendar pa je ta naslov očitno nesmrten. Kljub temu, da je vmes izšla gora takšnih in drugačnih večigralskih naslovov, CS: GO še vedno drži prvo mesto Steamove lestvice najbolj igranih naslovov, igralna baza pa ne pada, ampak se dogaja ravno nasprotno. Counter-Strike: Global Offensive je namreč samo prejšnji mesec podrl svoj rekord, saj je igro naenkrat preigravalo več kot 1.3 milijona istočasnih igralcev.

Vendar pa naj bi razvijalec Valve že dolgo razmišljal o njegovem nasledniku in čeprav je tole še vedno njihova najbolj igrana igra, jim je konkurenca vseeno začela jemati nekaj igralne baze – pri tem jim največ škode dela Valorant, ki prav tako iz meseca v mesec nabira nove igralce.

O nasledniku CS-a se govori že dolgo, a zdaj je očitno Valve tik pred tem, da res najavi drugi del. Namigi o tem so se najprej pojavili preko Nvidie, ki je pri novih grafičnih gonilnikih pridodala dve novi izvršni datoteki: csgos2.exe in cs2.exe in to izpod novega profila “Counter-strike 2”.

Nakar se je oglasil še novinar Richard Lewis, ki je dobro znan po svojem predčasnem razkrivanju informacij glede te igre. Richard pravi, da je Counter-Strike 2 že v fazi zadnjega testiranja in da lahko izid pričakujemo še ta mesec, nova verzija igre pa naj bi se preprosto imenovala Counter-Strike 2.

Vprašanje ostaja, kakšna igra bo Counter-Strike 2? Dvomimo, da se je Valve odločil razbiti tako veliko igralno bazo, ki jo trenutno poseduje Global Offensive in zna biti, da bo drugi del v bistvu samo prehod na pogon Source 2, igralci pa bodo lahko v drugi del prenesli ves svoj storjeni napredek in pridobljena orožja. Source 2 bi razvijalcu omogočal lažji razvoj novih posodobitev, hkrati pa nihče ne bi imel nič proti izboljšani podobi – čeprav zna ta zahtevati malce boljšo strojno konfiguracijo, nizke zahteve pa so razlog, da ima Counter-Strike: Global Offensive še danes tako številčno igralno bazo.

Valve zaenkrat drži zaprta usta, tako da slutimo, da bo najavil Counter-Strike 2 praktično čez noč, strežniki pa se bodo takrat začeli šibiti pod navalom starih in novih igralcev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime