Cities: Skylines 2 uradno najavljen

Dobra novica za vse digitalne gradbenike in arhitekte, saj je razvijalec Collosal Order včeraj najavil drugi del svoje hudo popularne graditeljske igre Cities: Skylines, ki bo večja in boljša od svojega predhodnika v praktično vseh pogledih.

Collosal Order je sicer ob napovedi izdal samo en krajši video, ki pokaže ništrc igranja, vendar pa napovednik obljublja veliko večjo svobodo pri oblikovanju svoje vizije mesta. Na spletno stran Xboxachivements pa je medtem ušel poln seznam 40 trofej, ki jih bomo lahko odklenili preko pridnega igranja in te nam dejansko povedo nekaj več konkretnih informacij.

Eden od dosežkov se denimo imenuje Everything the Light Touches, za to nagrado pa bomo morali na eni mapi odkleniti vseh 150 ploščic zemljevida. Za primerjavo lahko vzamemo originalno igro, ki je omogočala samo 25 ploščic, kar nam da vedeti, da bo Cities: Skylines 2 omogočal ustvarjanje pravega mega mesta.

Preko dosežkov lahko tudi razberemo, da nas bo v Cities: Skylines 2 prizadela infestacija podgan, doživeli bomo točo in kakšnega nedolžnega prebivalca bomo lahko spremljali od malih nog do njegove penzije, za ta trud pa bomo poplačani z dosežkom “You Little Stalker!”.

Originalni Cities: Skylines je do svoje slave prišel leta 2015 in takrat prodal ogromno, kar je šlo tudi na račun EA-jevega konkurenta SimCity iz leta 2013, čigar franšiza je bila včasih kralj graditeljskih serij, a zadnji SimCity je bil takšna katastrofa, da se je EA takrat odločil kar ukiniti celo franšizo.

Založnik Paradox Interactive je takrat še kako rad prevzel ta žanr na svoja pleča in od tega je tudi mastno zaslužil, saj je od izida Cities: Skylines za ta naslov spočel tudi 50 DLC-jev, samo trije od teh pa so bili brezplačni. Igralce je tako strah, da bo tudi Cities: Skylines 2 na začetku bolj gola izkušnja, nakar bo Paradox nekatere njene dele izdal šele kasneje kot dodatne mikrotransakcije, kar je sicer redna praksa tega založnika.

Cities: Skylines 2 izide enkrat letos, poleg PC-ja pa bo na voljo tudi na konzolah PlayStation 5 in Xbox Series S/X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime