Glasovna igralka animeja pred svojim koncertom oboževalce zaprosila, da se pred udeležbo najprej stuširajo

Ko začne kakšen novopečeni oboževalec animejev načrtovati svoj prvi obisk kakšnega večjega animejevsko obarvanega sejma, si v mislih predstavlja zanimive cosplay naslove, srečanje kakšne slavne osebe in cel kup stojnic, ki prodaja unikatno gikovsko robo. Čeprav ob prihodu na kraj srečanja vse to dobijo, zraven pokasirajo še eno neprijetno presenečenje, ki je stalnica takšnih večjih druženj in to je smrad obiskovalcev, ki je postal že tako velika nadloga, da so začeli organizatorji javno pozivati obiskovalce, da pred prihodom poskrbijo za svojo higieno.

@joradonic Stinking at a anime convention is crazy.. #fyp #foryou #commentary #commetaryclub #commentarytiktok #foryoupage #fypp #joradonic #anime #animecon #SplashSummerVibe #ShowUrGrillSkillz ♬ original sound – Joradonic

Ta problem je očitno najbolj prisoten v animejevskih skupnosti, saj na spletu najdemo cel kup zgodbic, kjer se na kupu drenja cel kup navdušencev nad japonsko animacijo, večini od teh pa je očitno vseeno za osebno higieno. Ta problem je še posebej opazen na večjih srečanjih in ob vročem vremenu ti zna ob vsem tem smradu dejansko postati slabo.

Stvari so narasle celo do te mere, da so nekateri začeli deliti koristne nasvete, ki obiskovalcem pomagajo preživeti takšna masovna, smrdljiva zbiranja. Twitteraš dokurogusou je denimo zapisal, da je na poletnem srečanju Comiket, ki se vsako leto odvije v Tokiu, smrad nepopisen in čeprav organizatorji obiskovalce opozarjajo na predčasno tuširanje, večina te zadeve gladko ignorira. Zato je pametno pred prihodom na prizorišče kupiti nekaj balzama za ustnice, ki ima okus mentola, tega pa si nato namažete pod nosom. S tem se uniči nekaj napadalnega smradu in tega istega trika se poslužujejo zdravniki, preden se spustijo v avtopsijo trupel.

Japonska glasovna igralka Rie Takahashi, ki v animeju KonoSuba upodablja Megumin, hkrati pa v igri Genshin Impact zastopa vlogo Hu Tao, je sredi načrtovanja svojega koncerta prišla do podobnih skrbi glede smrada, ki se zna zarediti med njenimi gledalci. Rie je hudo popularna, saj ima na Twitterju milijon sledilcev, zato je tudi njen koncert pred oder privabil ogromno ljudi, ta pa se je že odvil 26. februarja.

Iznajdljiva igralka je zato na Twitterju objavila prisrčno izrisan vodič, ki je obiskovalce opozoril na nekatere predpriprave pred koncertom. Med njimi najdemo nasvet za nošnjo maske, nošnjo dodatne baterije za telefon in da naj vsi spravijo svoje stvari na neko varno mesto, kjer se do njih ne bodo dokopale grabežljive roke drugih. Na koncu najdemo še nasvet glede tuširanja, ki ima ob sebi prisrčno risbico.

Vse skupaj ni videti škodoželjno in dejansko ji oboževalci poteze niso zamerili. Nekdo se je sicer obregnil, da se zaradi poškodbe ne more tuširati, a da bo vzel s sabo parfum, Rei pa mu je navrgla, da naj raje potem uporabi vlažne robčke in suhi šampon, saj parfum včasih situacijo samo še poslabša.

Upamo, da so bili ti nasveti upoštevani in da je njen koncert minil brez večji smradnih zapletov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime