Google Prevajalnik zdaj omogoča prevajanje besedila na slikah

Google Prevajalnik nam omogoča instantno prevajanje tujk že vse od leta 2006 in sprva je bilo to orodje dokaj uborno, saj je znalo samo prevajati pomene besed, kakšno smiselno tvorjenje stavkov pa mu je ostala nerešljiva uganka. Vendar pa je bil to samo začetek in po 17 letih je Prevajalnik hudo napredoval in ga zdaj nekateri uporabljajo za redno prevajanje celih spisov in pretvorjeno besedilo je povsem na nivoju. Profesionalni prevajalci sicer še ne bodo ostali brez dela, saj je za Prevajalnikom še vedno treba iti še enkrat čez besedilo. Včasih se namreč zgodi, da originalno besedilo vsebuje kakšno besedo iz narečja ali slenga, ki je Prevajalnik nato pretvori v nekaj komično bedastega.

google

Google Prevajalnik je bil dolgo edini, ki je kraljeval na področju brezplačnih prevodov, a zdaj mu je tudi na tem področju za petami ChatGPT. Tudi ta že zdaj razume slovenščino in zna prevajati in spisati smiselne stavke, vendar pa je pri mojem testiranju Google Prevajalnik še vedno malce pred njim.

Google je zaradi konkurence moral začeti delo na dodatnih funkcijah in eno od teh je predstavil včeraj. Pri obisku Prevajalnika boste zdaj zgoraj opazili nov zavihek, ki omogoča nalaganje slik, orodje pa nato prevede besedilo iz slike in ga izpiše na novi sliki. Rezultati niso slabi, saj poskuša Prevajalnik ohraniti tudi stil besedila in sliko, najbolje pa se odreže, če original vsebuje nek normalen font in ne nekaj, s čimer ime podpisujejo metalske skupine.

Prevajalnik za svoje delo uporablja tehnologijo Google Lens, ki jo poznamo iz telefonov, saj ta tam v realnem času preko kamere prevaja besedilo, ki ga ujamemo v objektiv. Podprtih je 133 jezikov in med njimi je tudi slovenščina, prevedeno sliko pa lahko prenesemo ali pa iz nje samo izvlečemo prevedeno besedilo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime