Nova RoboCop igra vsebuje presenetljivo dobro grafiko

RoboCop je ime akcijskega filma iz leta 1987 in sta ga kasneje nasledila še RoboCop 2 in 3, s tem pa bi se morala franšiza tudi nekako zaključiti in ostati zakoličena kot ena od bolj zanimivih trilogij devetdesetih. Vendar pa vsi niso bili tega mnenja, zato je bila franšiza oživljena leta 2014, nekdo pa trenutno dela na povsem novem filmu, ki bo nadaljevanje originala iz 1987 in bo ignoriralo drugi in tretji del.

Založnik Nacon je mnenja, da bi znala biti tale pozabljena akcijska ikona prav dober junak za svojo videoigro, zato že dlje časa dela na igri RoboCop: Rogue City, ki bo v glavno zopet postavila policista Alexa Murphyja, ki je bil nekoč povsem navaden kifeljc, dokler ga ni tolpa pridaničev pokončala, nato pa je bil zopet oživljen v obliki robotskega borca za pravico RoboCopa, ki si je v življenju zadal samo eno nalogo: počistiti s kriminalom oblegane ulice mesta Detroit.

Tudi v Rogue City bo glas glavnemu junaku posodil originalni igralec Peter Weller, ki te dni šteje že 76 let. Igra bi sprva morala iziti letos junija, Nacon pa je včeraj najavil, da bo naslov malce zamudil in da ga po novem lahko pričakujemo enkrat septembra.

Poleg novice glede zamika smo dobili tudi nov igralni napovednik in ta pokaže presenetljivo dobro grafično podobo. Sprehajali se bomo po neonsko razsvetljenih ulicah Detroita in res upamo, da je razvijalcu Teyon uspelo notri vdelati podobo za ray tracing. RoboCop se v videu najprej spravi v iskanje dokazov, nato pa vdre v bazo nepridipravov, ki jih vodi očitno nekam zmedena umetna inteligenca, a akcija je videti na nivoju, pričakujemo pa lahko tudi kar nekaj nasilnih prizorov, kar je skladno s prikazom krvi, ki smo ga gledali v filmih.

Tale enoigralska izkušnja zna presenetiti, saj na naslovu dela razvijalec Teyon, ki je spočel tudi presenetljivo dobro igro Terminator: Resistance. Igra bo izšla na PC-ju ter trenutni generaciji konzol PlayStation 5 in Xbox Series X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime