Resident Evil 4 ima zdaj demo, ki ga lahko igrate na PC-ju in konzolah

Založnik Capcom je pri svoji franšizi Resident Evil razvil hvalevredno tradicijo izdajanja preizkusnih demotov, ki igralcem omogočijo brezplačni preizkus dela igre, namen tega pa je stransko prepričati v nakup polne različice. Predelava igre Resident Evil 4 je zdaj takorekoč pred vrati in zato je nastopil čas za izdajo novega dema, ta pa je tokrat malce drugačen od tistega, ki smo ga prejeli ob prejšnjih naslovih.

Demo nosi naslov Chainsaw Demo in je dolg skoraj eno uro, igralcem pa omogoča preigravanje uvoda, ki je sestavljen iz tistega slavnega spopada v prvi vasici, ki je leta nazaj tako navdušil in docela prestrašil igralce originalnega Resident Evila 4. Gre za adrenalinski tobogan, kjer morate preživeti določen čas pod stalnim obleganjem z virusom okuženih vaščanov, trik originalne igre pa je bil to, da se je to zgodilo takoj na začetku in igralec ima takrat ob boku samo nož in pištolo, oboje pa zna komaj uporabljati.

Ime dema se navezuje na enega najbolj slavnih nasprotnikov znotraj franšize Resident Evil. Gre za gorotasnega vaščana, ki ga poznamo samo pod imenom Chainsaw Man, ta pa na glavi nosi pleteno vrečo, v rokah pa vrti uničujočo motorno žago, ki lahko glavnega junaka Leona pokonča v enem šusu. Tega nevarnega polšefa boste našli tudi v demo verziji in glede na prve vtise je tip enako nevaren kot v originalni igri.

Kar se tiče PC verzije, ki jo najdete na Steamu, imate na voljo vrsto grafičnih nastavitev, sličice na sekundo pa lahko navijete vse do številke 120. Vklapljate in izklapljate lahko vremenske učinke, za optimizacijo pa bo skrbel AMD-jev FSR. Demo na Steamu tehta dobrih 10 GB, za razliko od prejšnjih takšnih Resident Evil pokušin pa ta ni časovno omejen, tako da ga lahko preigravate in testirate po mili volji.

Resident Evil 4 bo v polni verziji izšel 24. marca.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime