Popularni YouTuber Linus si je v nekaj sekundah skoraj uničil kariero in podjetje

Če se zanimate za PC igričarstvo oziroma za računalništvo na splošno, potem ste med brskanjem po spletu zagotovo že naleteli na izjemno popularen YouTube kanal Linus Tech Tips. Gre za enega največjih kanalov, ki se ponaša s kar 15,3 milijona naročniki, uspeh tega pa je spočel še vrsto dodatnih kanalov, ki vsi spadajo pod okrilje konglomerata Linus Media Group, ki je dandanes vreden več kot 100 milijonov dolarjev.

Skrb nad vsem tem izvaja popularni Linus Sebastian, ki je na sceni že dolgo prisoten, nedavno pa se mu je v prenosu v živo WAN zgodil neljub incident, ki bi skoraj pokopal njegovo kariero in za vedno zaklenil pisarne Linus Media Groupa.

Oddajo WAN vodita Linus in Luke Lafreniere, gre pa za bolj sproščen prenos v živo, ki v mnogokaterih pogledih spominja na podcast v video obliki. Dvojec se sprehodi skozi največje novice preteklega tedna, te pa se tičejo tehnološke industrije, kakšno besedo pa namenita tudi igričarstvu. Vsake toliko beseda zaide tudi na kakšne ločene teme in ravno tule se je zapletlo Linusu.

V zadnji epizodi je pogovor nanesel na besede, ki so včasih bile nekaj povsem običajnega, danes pa jih smatramo za žaljivke. Linus je ob tem omenil, da smo se leta nazaj lahko pohecali iz gejev in da tudi beseda na “hard-R” ni bila nič posebnega. Nato je dodal, da se ne misli sprenevedati in da je tudi sam leta 2002 in 2003 velikokrat izgovoril besede na “hard-R”, saj takrat ta termin sploh ni obstajal.

Ta stavek je zmrznil marsikoga v studiu in tudi Linusov sovoditelj za nekaj sekund ni mogel verjeti temu, kar sliši. Z besedo “hard-R” se namreč označuje temnopolte Američane, tej pa se je včasih reklo “N beseda”, dandanes pa jo nekateri označujejo za “hard-R” – na račun zadnjih črk -er. Linus je s tem stavkom priznal, da je bil včasih ogromen rasist, ki je zaničeval temnopolte, kar bi seveda uničilo njegovo kariero, iz platforme pa bi ga verjetno brcnil tudi sam YouTube.

K sreči je Luke ohranil trezno glavo in Linusa povprašal, kaj točno misli s tem stavkom. Linus očitno ne spremlja sodobnega izrazoslovja, zato je mislil, da ljudje z “hard-R” označujejo duševno prizadete ljudi in ne temnopoltih. Po malce napetem ozračju se je prenos v živo nadaljeval, Linus pa je kasneje še šaljivo pripomnil, da bodo zdaj vsi v ponedeljek zgubili službe.

Linus se je tako izognil katastrofi, a zanimivo je videti, kako lahko samo en nesporazum, trajajoč nekaj sekund, potencialno uniči kariero, ki je bila v nastajanju leta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime