Režiser včerajšnjega šampiona Oskarjev je režiral tudi enega najboljših videospotov v zgodovini

Včerajšnja podelitev Oskarjev je skoraj v celoti pripadala filmu Everything Everywhere All at Once, ki smo mu pri nas nadeli naslov Vse povsod naenkrat. Zgodba o kitajski imigrantki, ki se ujame v serijo fantastičnih dogodkov in raziskovanji alternativnih dimenzij je očitno komisijo tako prevzela, da so filmu podelili kar 11 nominacij.

Vse povsod naenkrat vseh teh nominacij ni zmagal, a zlati kipec je prevzel v skoraj vseh tistih najbolj pomembnih kategorijah: najboljši film, najboljši scenarij, najboljša montaža, najboljši režiser, najboljša igralka in najboljša podporna igralka. Toliko nagrad ni prevzel noben film že dolgo in ga je pred tem presegel Revni milijonar iz leta 2008 – ta je takrat pobral 8 Oskarjev.

Kakor je zanimiva zgodba film Vse povsod naenkrat, so še bolj interesantni njegovi zmagovalci. Igralka Michelle Yeoh je denimo postala prva Azijka, ki je pobrala glavno žensko nagrado, zanimiv pa je tudi nagrajenec Ke Huy Quan, ki je s solznimi očmi prevzel nagrado za najboljšega podpornega igralca. Quan je bil namreč tisti majhni deček z imenom Short Round, ki je leta 1984 v filmu Indiana Jones in tempelj smrti delal družbo Harrisonu Fordu, od takrat pa je bila njegova kariera praktično zamrznjena, saj mu nihče ni želel ponuditi vloge, dokler se ni v velikem slogu vrnil znotraj filma Vse povsod naenkrat.

A od Oskarjevcev je morda najbolj zanimiv režiser Daniel Kwan, ki v Hollywoodu že dolgo išče uspeh, vendar pa je bil tipček do včeraj skoraj popolna neznanka. Vendar pa se ga nekateri še kako dobro spomnimo iz YouTuba, saj je leta 2014 skupaj spravil naravnost odličen videospot Turn Down for What, ki ga je ustvaril za rapperja Lil Jona, ki mu je pri skladbi delal družbo DJ Snake.

Tako kot pri Vse povsod naenkrat je glasbeni spot režiral skupaj z Danielom Scheinertom, v njem pa nosi tudi glavno vlogo nekega tipa, ki preprosto mora naskočiti vsako stvar – pa četudi je ta stvar ostareli televizor. Kwan je kasneje v intervjuju povedal, da spot raziskuje moško obsedenostjo s seksualnostjo, ki preko tiča polomi vse kar se nahaja v okolici.

Poleg odlične glasbene spremljave boste morda v videu prepoznali še en obraz, ki vam bo znan, a ga ne boste znali uvrstiti v specifično vlogo. Gre za igralko Sunito Mani, ki je nato nosila eno vidnejših vlog v seriji Mr. Robot, Kwan pa jo je povabil tudi za sodelovanje v svojem zadnjem filmu.

Zgodba Daniela Kwana, ki se je iz neznanca prelevil v oskarjevskega mogotca je zanimiva, a ni unikatna. V preteklosti smo videli že veliko primerov, kjer je nek režiser, ki je bil sprva rezerviran za nižje proračunske projekte, nenadoma eksplodiral in pokazal svoj resnični talent. Takšen je denimo Todd Phillips, ki je postal znan na račun komedij Prekrokana noč, nato pa je leta 2019 pokazal svoj resnični talent v filmu Joker.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime