Predelava igre System Shock zopet prestavljena na maj

Razvijalec Nightdive Studios je leta 2015 pogumno najavil predelavo ene od kultnih PC klasik, ki sliši na ime System Shock. Eno od prvih predstavnic žanra “immersive sim” nas je postavila naproti zlobni umetni inteligenci Shodan je potem nasledil drugi del, ki je še danes igran, saj se je igranje prestavilo v veliko bolj privlačno grafično podobo, zraven pa smo prejeli tudi bolj izpopolnjene igralne mehanike.

Original je bilo sicer tehnično še vedno moč igrati tudi danes, a je bil igralno hudo zastarel, zato se je Nightdive odločil zadevo popolnoma predelati, pri tem pa so zašli v težave. Pri projektu so namreč pretiravali in dodajali čedalje več stvari, ki jih pri originalu sploh ni bilo, zaradi tega pa se je pošteno razvlekel razvojni čas. Za predelavo so na Kickstarterju nabrali več kot milijon dolarjev podpore, a tega denarja je zmanjkalo prehitro, razvojna ekipa pa je vmes skoraj resetirala napredek, zamenjala pogon in nekaj časa se je zdelo, da od vsega skupaj na koncu ne bo bilo nič.

Vendar pa smo po osmih letih končno prišli do točke, ko je igra skoraj nared za izid. Nightdive Studios je izdal prenovljeni demo, ki je nekatere navdušil, druge pa zaradi nekam zmedenega boja razočaral. Zadnji napovedan izid je bil za marec, začeli pa so se pojavljati resni dvomi, da bo zadeva res izšla še ta mesec. Razvijalec je ugibanju naredil konec včeraj, saj je sporočil rahlo zamudo. Ta tokrat ne znaša kakšno leto, ampak samo dobra dva meseca, zato lahko System Shock pričakujemo 30. maja.

Kaj točno je razlog za zamudo Nightdive ni želel razodeti, saj so na Kickstarterju samo zapisali, da so člani ekipe navsezadnje samo navadni ljudje. Zdi se, kot da koda potrebuje še nekaj popravljanja hroščev in optimizacije in res upamo, da bo tokratni datum izida zares tisti zadnji.

Žal so veliko manj vzpodbudne novice glede tistega pravega tretjega dela, na katerem je nekoč delal Warren Spector in je bil leta 2019 praktično preklican. Licenco je takrat kupil kitajski založnik Tencent, a nihče več ne ve, če je zadeva sploh še v aktivnem razvoju.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime