Sony naj bi delal na konzoli PlayStation 5 Pro, ki naj bi izšla enkrat v 2024

Govorice o nadgrajeni verziji konzole PlayStation 5 so se začele praktično že takoj ob izidu, ki bo letos novembra praznoval že svoj 3. rojstni dan. Ugibanja o Pro različici so sicer upravičena, saj sta tako Sony, kot tudi Microsoft za prejšnjo generacijo konzol izdala nadgrajeni verziji Pro, za obstoječo verzijo pa takšna nadgradnja dolgo ni imela smisla. Sony je namreč šele v zadnjih dveh mesecih končno izdelal dovolj zaloge, da je ta ujela povpraševanje vseh kupcev in dandanes se za svoj izvod konzole PlayStation 5 ni treba več boriti s preprodajalci, saj je ta na voljo v vseh večjih digitalnih trgovinah.

Znani novinar Tom Henderson pa pravi, da je Sony odobril načrte za izdajo Pro različice konzole PlayStation 5, ta pa naj bi izšla enkrat pozno v 2024. Specifikacije te zaenkrat še niso znane, je pa Sony prejšnji mesec vložil nov patent za konzolo, ki je uperjena v izboljšano poganjanje famoznih učinkov ray tracing. Ta nova tehnika osvetljevanja je sicer že od začetka na voljo na konzolah, a je treba za njihovo uporabo gledati v nižjo ločljivost, sličice na sekundo pa so v tem primeru omejene na številko 30. Če je Sonyjevim arhitektom nekako uspelo izboljšati optimizacijo, ki bi ray tracing poganjala pri 60 sličicah na sekundo v ločljivosti 1440p, potem je to dovolj konkretna nadgradnja, ki bi se splačala tudi že obstoječim lastnikom konzol.

To ni edina sprememba, ki naj bi jo načrtoval Sony. Henderson je že prej poročal o prenovljeni verziji konzole, ki bi omogočala opcijsko nameščanje optične enote. Sony bi s tem poenostavil proizvodnjo, saj bi namesto dveh verzij konzol, ki se trenutno delita na standardno in Digital, ponujal zgolj eno konzolo, kupec pa bi se nato odločil za ali proti odštevanju evrov za dodatek optične enote. Ta prenovljena oblika konzole naj bi izšla še enkrat letos, Sony pa bo nato zaustavil proizvodnjo prejšnjih modelov.

Nič od tega ni uradnega, a Henderson ima nekaj vez znotraj Sonyja, saj je denimo predčasno razkril informacije glede igralnega ploščka DualSense Edge. Če podjetje res načrtuje prenovo svoje konzole, potem se bo ta zgodila ravno nekje na polovici življenjske dobe aktualne generacije, saj naj bi bil PlayStation 6 planiran za nekje v 2028.

Sony naj bi tudi kmalu napovedal večjo predstavitev prihajajočih iger, ta pa naj bi se zgodila pred junijem. Na konferenci bomo izvedeli več o naslovu Spider-Man 2, to pa bo tudi idealna prilika za napoved predelane verzije obstoječe konzole.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime