Tale predhodnik Souls iger je pravkar pridobil manjšo predelavo za PC in sodobne konzole

Če niste ravno igričarski poznavalec ali pa ostarel dinozaver, potem vam bržda ime Severance: Blade of Darkness ne pomeni praktično nič. A ta naslov je leta 2001 v svet iger prinesel nekaj nepričakovanega: dokaj napreden boj ter sistem magije in neizmerno težavnost, ki je pri igranju zahtevala kar nekaj koncentracije. Zaradi teh lastnosti nekateri označujejo Severance za zgodnjega predhodnika Souls iger, ki jih je nato razvijalec FromSoftware započel šele osem let kasneje z igro Demon’s Souls.

Severance ni bil nekaj bajna prodajna uspešnica, zato ni nikoli prejel kakšnega nadaljevanja, razvijalec Rebel Act Studios pa je samo leto po izdaji te svoje edine igre za vedno zaprl vrata. Zadeva je bila tako dolgo časa pozabljena, vse dokler ni založnik SNEG lani odobril razvoj manjše predelave, ki je igro priredil za sodobne PC-je in na konzolo Nintendo Switch.

SNEG z brskanjem po ostareli kodi še ni zaključil, saj je včeraj izdal tudi večjo grafično nadgradnjo, za povrh pa je Severance prispel na konzole PlayStation 4 in 5 ter Xbox One in Xbox Series X. Igralci na PC-ju so prav tako prijeli te dobrote v obliki lepših tekstur, boljše podpore kontrolerjem in tudi sama kamera je prijela nekaj izboljšav in je zdaj videti bolj moderno – te izboljšave pridejo tudi na Nintendo Switch, a malce kasneje.

Če se vam je zaluštalo obujanje nostalgije ali pa ste samo firbčni glede igričarske zgodovine, potem si lahko Blade of Darkness na Steamu privoščite po znižani ceni, ki stane vsega 6,24 €, iz tega pa boste potegnili ure zahtevnega sabljanja in preklinjanja ob umiranju. Na konzolah je zadeva malce dražja in stane 14,99 €, naročniki servisa PlayStation Plus pa lahko izkoristite 20 % popust.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime