The Outlast Trials bo kmalu izšel v sistemu Zgodnjega dostopa

Od izida kultne igričarske grozljivke Outlast mineva že deset let, razvijalec Red Barrels pa nas je s prvim delom pošteno presenetil in še bolj prestrašil. Outlast je namreč predstavljal popularen žanr srhljivk, ki ga danes ne vidimo skoraj več, trik igranja pa je bil raziskovanje okolice, največkrat v popolni temi in skrivanje pred ponorelimi prebivalci mentalne klinike znotraj Kolorada. Naš glavni junak Miles Upshur, ki je kot novinar prišel v umobolnico z upanjem, da bo spisal kakšno dobro zgodbo, je namesto tega moral skočiti v boj za preživetje, pri tem pa je bil skorajda povsem nemočen in ko se je pred njim prikazal kakšen sovrag, mu ni ostalo drugega kot skrivanje ali pa bežanje v temo, ki lahko skriva še večje nevarnosti.

Red Barrels je skušal to formulo igranja prenesti tudi v nadaljevanje Outlast 2, ki nas je odpeljalo v Arizono, tam pa smo se med nasadi koruze skrivali pred kmečki častilci kulta. Dvojka ni požela takšne slave kot original, saj so se igralci do leta 2017 prenajedli formule bežanja in skrivanja.

Tem bo zdaj poskušal ustreči razvijalčev nov naslov The Outlast Trials, ki ga Red Barrels ne označuje za pravi tretji del, ampak bolj ločeno stvar, ki bo držala nekatere igralne prvine predhodnika. Trials bo namreč ponudil tudi sodelovalno igranje z drugimi igralci, z njihovo pomočjo pa bo treba na mapah opraviti cel kup glavnih in stranskih objektivov. Red Barrels sicer pravi, da bomo lahko celotno kampanjo preigrali tudi povsem samotarsko, a takšne stvari smo pri igrah, kjer je sodelovanje med igralci močno izpostavljeno, slišali že večkrat in tekom igranja je pri njih vedno postalo jasno, da bi bila igralna izkušnja veliko bolj prijetna, če bi nam ob strani stal še kakšen drug igralec iz mesa in krvi.

The Outlast Trials je lani oktobra že pripravil eno beto, studio pa se je iz njenega odziva naučil ogromno, zato pripravlja skorajšnji izid. Žal ta ne bo poln, ampak bo 18. maja prišel v obliki Zgodnjega dostopa v trgovini Steam in Epic Store, cena pa bo postala znana v prihajajočih mesecih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime