Far Cry 5 zdaj na konzolah teče pri 60 sličicah na sekundo

Kar pet let že mineva, odkar je založnik Ubisoft med nas poslal peti del franšize Far Cry, ta pa je naletel na mešane odzive. V petici je namreč postalo že boleče očitno, da Ubisoft že pošteno razteguje igralno formulo, ki jo najprej predstavil v igri Far Cry 3 in igralcem je bilo počasi vrh glave ogromnih map, ki na sebi vsebujejo sto in eno ikono, vse te pa predstavljajo navadno neke brezvezne opravke, ki so tam pač zato, da nam ne postane dolgčas.

V naši recenziji smo se pritožili tudi nad nenehnim kaosom, saj nam Far Cry 5 nikakor ni pustil zadihati niti za minuto. Kamorkoli si stopil te je začel nekdo napadati: naj bo to kakšen vojak, ki se je ravno takrat zapeljal mimo vas na tovornjaku ali pa kakšna divja žival sredi gozda. Zaradi te prenasičenosti neprestanega pokanja igralec skozi čas postane imun na vse eksplozije, zato vso ropotanje postane samo v nadlego.

Vendar pa ima Far Cry 5 tudi svoje pluse. Izdelovalcem stopenj se je zopet uspelo izkazati in tako so nam predstavili širino ameriške Montane na način, ki ga do sedaj nismo videli. Potencial je imela tudi zgodba, saj se je dogajanje vrtelo okoli kulta, ki so ga vodili prepričljivi antagonisti, zaključek štorije pa je bil tako nor, da ga niso pričakovali niti veterani te franšize.

In zdaj lahko vse to preizkusite v nadgrajeni obliki, saj se je Ubisoft v namene praznovanja 5. rojstnega dneva, odločil igro Far Cry 5 malce nadgraditi in na konzolah PlayStation 5 ter Xbox Series X lahko zdaj pri igranju uživate v gladkih 60 sličicah na sekundo. Posodobitev je povsem brezplačna in je že na voljo, presenečenj pa s tem še ni konec.

Far Cry 5 bo namreč med 23. in 27. marcem za igranje povsem brezplačen – tako na konzolah, kot tudi na PC-ju. Peti del je sicer ogromna igra, a če se igranja lotite konkretno, lahko zagotovo v teh nekaj dneh preigrate celotno zgodbo. Far Cry 5 je sicer prejel nekaj manjših DLC-jev, ki za igranje niso pomembni, se pa splača ponuditi priložnost samostojni razširitvi New Dawn, ki je neposredno nadaljevanje zgodbe iz petega dela.

Igra je trenutno na Steamu znižana na vsega 8,99 € – enako ceno pa nosi tudi New Dawn.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime