Pomladna razprodaja na Steamu prvič znižala tudi ceno Steam Decka

Zvončki, trobentice in višje temperature lahko pomenijo samo eno – čas je napočil za tradicionalno pomladno razprodajo na Steamu.

Znižanja največjega ponudnika digitalnih iger sicer zadnja leta niso več tako popularna kot so bila njega dni. Problem je predvsem v temu, da skoraj vsaka razprodaja prinese isto vrsto znižanj, medtem ko novejši naslovi največkrat ostanejo v polnih cenah. The Witcher 3 je bil denimo znižan že tolikokrat, da se o njegovem popustu praktično ne splača več pisati in enako velja tudi za Red Dead Redemption 2.

Popusti pri bolj novejših naslovih pa se vseeno najdejo, le poiskati jih je treba. Tule je denimo Need for Speed Unbound, ki ga lahko trenutno izmaknete po polovični ceni 34,99 €. Potem je tule dvojec Uncharted naslovov, ki se prodaja za 34,99 €. Upoštevati je treba dejstvo, da so igre v zadnjih mesecih povišale svoje splošne cene, zato tudi 50 % popusti niso tako impresivni, kot je bilo to samo kakšni dve leti nazaj. To je še posebej vidno pri igri Forspoken: znižana je za 33 %, a ker je polna cena 80 €, je treba za kopijo s popustom odšteti kar 53,59 €.

Poln seznam znižanj lahko najdete na uradni strani in razprodajo bi lahko zlahka označili za preprosto več istega. Je pa tule ena velika izjema. Valve je namreč prvič v zgodovini znižal ceno svojega prenosnega ročnega PC-ja Steam Deck in to za 10 %. Najcenejša verzija te prenosne naprave, ki na sebi nosi 64 GB prostora, tako stane 377,10 €, namesto 419 €. Znižani sta tudi ostali dve verziji: najdražja, ki vsebuje tudi najboljši ekran in prenosno torbico in na sebi vsebuje 512 GB prostora, zase zahteva 611,10 €, medtem ko je prej ta cena znašala 679 €.

Znižanje Decka je posledica dejstva, da je Valvu uspelo v zadnjih mesecih z zalogo uspelo ujeti povpraševanje in tega, da Steam Deck praznuje svoj 1. rojstni dan. Valve je sicer izjavil, da o nasledniku te naprave plodno razmišlja, a preden ga bomo dobili bo preteklo še nekaj let.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime