Redfall v novem igralnem napovedniku predstavi svojo zgodbo

Igra Redfall od svoje prve najave povzroča mešane občutke. Po eni strani renome razvijalca Arkane Studios, ki je v preteklosti spočel serijo Dishonored in nato ven vrgel še igro Prey, igralce navdaja z upanjem, saj so bili vsi ti naslovi kritiško dobro sprejeti – mnenja se krešejo samo okoli njihovega zadnjega naslova Deathproof.

A po drugi napovedniki niso prepričali. Redfall se bo dogajal znotraj istoimenskega mesteca, ki se je znašel pod obleganjem vampirjev, ti pa se delijo na manjše, skorajda običajne krvosese in tiste večje, ki so praktično bogovi. Zadnji napovednik nam predstavi nekaj zgodbe in očitno je celotna zmešnjava z vampirji posledica neuspelega eksperimenta, v katerem so iz neke ženske z imenom Ava poskušali iztisniti kapljico krvi, ta pa bi človeštvo ozdravila vse bolezni in celo preprečila smrt.

Zgodilo pa se je ravno nasprotno in v Redfallu se je pojavila vrsta vampirskih bogov, kot so Miss Whisper, mišičasti Bloody Tom in The Hollow Man, ki lahko lebdi, a je tik pred tem, da mu iz telesa izginejo vsi organi. Naloga igralca bo osvobajanje posameznih predelov mesta, nakar bo treba poraziti še vsakega od teh večjih zlikovcev.

Arkane pravi, da bo to njihov največji svet doslej in do vsake naloge bomo lahko izbrali več različnih pristopov. Privlačnost tega naslova je sodelovalno igranje, saj bomo lahko izbirali med več različnimi heroji, vsak bo imel svoje sposobnosti in največ uspeha bo pridobila uigrana ekipa. Začetni napovedniki so nakazali na neko kopijo igre Left 4 Dead, a Arkane pravi, da bo igranje tule drugačno, saj nas čaka prava kampanja, ki jo bo moč preigrati tudi povsem samotarsko.

Žal pa je tudi v novem napovedniku streljanje videti povsem brez teže. Vampirji na naše napade očitno ne bodo kaj preveč odporni in tako kot v prejšnjih predstavitvah, tudi tule nismo dobili občutka, da se bomo kdaj nahajali v kakšni resnični nevarnosti.

Tole je eden prvih večjih naslovov, ki jih bo izdal Microsoft vse odkar je opravil nakup založnika Bethesda Softworks. Zaradi ekskluzivnosti igre ne boste videli na konzolah PlayStation 5, bo pa omogočeno navzkrižno povezovanje PC in Xbox Series X igralcev na istih strežnikih.

Redfall izide 2. maja, to pa je tudi prva Microsoftova igra, ki bo zase zahtevala 70 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime