Grozljivka Layers of Fear pokazala 11 minut čudovite grafike

Dvojca iger Layers of Fear spadata v tisti žanr grozljivk, kjer nastopamo v koži protagonista, ki se ne more braniti in se v glavnem sprehaja iz ene lokacije na drugo, vsake toliko pobere kakšen predmet in ga uporabi v naslednji sobi in je na splošno samo priča srhljivim dogodkom, ki je pred njim odvijajo kot nekakšni pol interaktivni hiši strahov. Še posebej prvi del se je izdatno posluževal trika, da si stopil v neko sobo skozi vrata, naredil par korakov naprej, a ko si se obrnil, vrat ni bilo več, ampak te je pričakala povsem druga okolica.

Ta formula se je izdatno izpela pri drugem delu, ki je izšel leta 2019, razvijalec Bloober Team pa je mnenja, da lahko s takim pristopom prestraši tudi novo generacijo igralcev, zato že nekaj časa dela na tretjem delu Layers of Fear.

No, tole v bistvu ne bo čistokrvni tretji del, ampak bo igra, ki bo vsebovala enico in dvojico, obe bosta predelani v sodobno grafično preobleko, hkrati pa bo malce spremenjena zgodba, ki bo dopolnjena s svežimi dogodki novega protagonista. Kako točno namerava Bloober Team vse to združiti pod eno streho še ni čisto jasno: v prvem delu smo igrali norega slikarja, v drugem Hollywoodskega igralca, tem dvema pa se bo pridružil pisatelj s svojimi osebnimi demoni. Bomo morda skakali iz ene vloge v drugo ali pa bo vse skupaj doživel en protagonist?

V novem igralnem napovedniku, ki v dolžino meri kar 11 minut, dobimo lep vpogled v igranje skozi novega protagonista. Spet se bo treba sprehajati skozi srhljivo hišo, ki pa ji ne gre oporekati lepe grafične podobe. Layers of Fear bo namreč zgrajen znotraj pogona Unreal Engine 5 in ta pokaže podrobne stopnje, lepo igro svetlobe in senc ter nekaj strašljivih elementov, kot je neka prikazen v humanoidni obliki. Zanimivo je predvsem dejstvo, da v videu prikazen odžene preko posebne svetilke, kar zna nakazati na dejstvo, da v Layers of Fear ne bomo neprestano bežali pred duhci, ampak se bomo z njimi lahko tudi malo zravsali.

Igra ima napovedan izid za junij 2023, izšla pa bo samo na PC-ju in konzolah trenutne generacije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime