Uporabnik 4chana zagrozil s smrtjo šerifa v Minecraftu in bil aretiran

Iz ZDA prihaja zanimiva novica glede 38-letnega Američana, ki je bil aktiven na veleznanem forumu 4chan, ki je znan po svojih ekstremnih temah in dejstvo, da je praktično vsak uporabnik anonimen. Ta svoboda glede izražanja je za nekatere zelo privlačna in 4chan je slaven tudi po psihopatih, kot je bil denimo masovni morilec v Buffalu, ki v trgovini ubil 10 ljudi, v svojem 180 strani dolgem dnevniku pa je izrecno omenil nauke iz teh spletnih forumov.

Tudi prej omenjeni 38-letnik, ki je bil kasneje identificiran kot Richard Golden, se je na polno oprijel svobodnega izražanja, zato je začel groziti šerifu Miku Chitwoodu, ki je zaradi svoje nedavne javne podpore židovske skupnosti postal tarča vseh tistih, ki bi jih lahko označili za naciste. Med njih bi lahko prišteli tudi Richarda, ki je na forumu zapisal, da je treba Chitwooda ustreliti in ubiti, tako pa bi bil njegov problem instantno rešen.

Te svoje izjave pa je podpisal z iztočnico “v Minecraftu”. akšne besede so postale že meme, saj ga nekateri uporabljajo pri tipkanju kontroverznih izjav ali pa groženj, ampak ker na koncu vse skupaj podpišejo z “in Minecraft”, imajo občutek lažne varnosti, saj se lahko kasneje, potencialno na sodišču, zagovarjajo, da je bila vse skupaj šala ali pa ni bilo mišljeno resno, saj je bila vse skupaj samo teorija znotraj igre, ki seveda ni resnično življenje.

Richard je očitno računal na podobno obrambo, ki pa ni nesla vode. Policija ga je zlahka izsledila in aretirala v njegovem domu, ki si ga je delil s svojo mamo. Odpeljan je bil v Floriday, kjer se bo moral braniti pred obtožbo glede pisanja grožnje glede umora.

Šerif se medtem prešerno smeje in se očitno takšnih groženj ne bo ustrašil. Na Twitterju je Richarda označil za 4chan trolla, ki ga je nekdo potegnil iz sobe na planu, zraven pa se je še zahvalil lokalni policiji.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime