Film Once Upon a Time in Ukraine ni tisto, kar pričakujete

Od ukrajinskega filma večje produkcije dandanes pričakuješ nekaj, kar bi se tikalo spopada med Rusijo in Ukrajino, ki se je zavlekel zdaj že v drugo leto. Nekaj v stilu nekega bojevnika, ki se prebija skozi brutalne bitke in pokaže realno stanje znotraj okupiranih regij. Ali pa prikrito smukanje nekega vohuna, ki skozi serijo podvigov prispe do Kremlja, kjer ga čaka njegova največja tarča.

Vendar pa gre Once Upon a Time in Ukraine v povsem drugo smer. Režiser Roman Perfilyev je namreč velik oboževalec ameriškega kolega Quentina Tarantina, ki mu ta film nameni poklon ne samo preko imena, ampak tudi preko vsebine.

Zgodba je namreč enostavno nora. Spremljamo potovanje mladega samuraja Akaye, tega pa sredi 19. stoletja sla po maščevanju pripelje vse do Ukrajine. Tam ga čaka namreč sužnjelastnik, ki je nezakonito odtujil meče njegovega učitelja. Po spletu naključij naleti še na Tarasa, ta pa od tega istega lastnika sužnjev poskuša rešiti svojo ljubljeno.

Podlaga je dovolj dobra za akcijo, ta pa bo seveda izjemno krvava, kar ljubitelju Tarantinovih izdelkov seveda hudo ustreza. Once Upon a Time in Ukraine bo tako vseboval mahanje s katanami, kar spomni na filme Ubila bom Billa, komične dialoge, ki jih poznamo iz filma Neslavne barabe, naveza Akaye in Tarasa pa spomni na dvojec Djanga in Schultza iz filma Django brez okovov.

Once Upon a Time in Ukraine je videti hudo zanimivo, vse skupaj pa je tudi videti, kot da je bilo v produkcijo namenjeno kar nekaj evrov. V kinih ga bomo gledali 14. aprila, ponujen pa bo tudi preko digitalne oblike nekega pretočnega servisa, ki zaenkrat še ni znan.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime