Strategija Aliens: Dark Descent je v prvem igralnem posnetku videti presenetljivo dobro

Ko pomislimo na igre znotraj izročila filmov Osmi potnik v mislih najprej prikličemo kakšno prvoosebno streljačino ali pa vzdušno grozljivko. Razvijalec Tindalos Interactive pa je šel v drugo smer in namerava preko igre Aliens: Dark Descent predstaviti streljanje med skupino marincev in vesoljcev znotraj realnočasovne strategije.

In zadeva je v prvem igralnem posnetku videti presenetljivo v redu. Vodili bomo skupino marincev, ki jo bo na eni odpravi sestavljalo največ pet članov, raziskovali pa bomo planet Lethe, ki ga je prizadela infestacija Xenomorphov. Zaplet je slišati slično filmu Aliens 2, le da tokrat naša ekipa na raziskovanje planeta ni bila poslana, ampak je na njegovo površino strmoglavila, zato za vse nevarnosti ni pripravljena. Delovali bomo z omejenim naborom surovin in zalogo vojakov, zato bo raziskovanje podzemnih baz hudo napeto. Adrenalin bo nabijalo tudi dejstvo, da bo smrt vsakega vojaka stalna, čeprav bo verjetno razvijalec ponujal nadomeščanje umrlih borcev z drugimi, le da bodo nadomestki manj izkušeni. No, vsaj ugibamo, da se bo na tem mestu Tindalos oprijel formule iger X-COM, saj bomo drugače hitro zabredli v brezizhodno situacijo.

Igranje je videti dokaj vzdušno. Akcijo bomo nadzorovali iz zgoraj gledanega pogleda, uporabniški vmesnik pa nam spodaj desno predstavi mini mapo, ki bo preko tistega Pulse radarja, znanega iz filmov, ves čas pregledovala okolico za nevarnostjo. Vidimo lahko tudi oznako za “stres”, med odpravo pa bomo imeli omejeno zalogo zdravljenja, repetiranja orožij, vsake toliko pa bo moč postaviti tudi samodejno strojnico. Ko enkrat napadejo Xenomorphi bo treba streljati in povzročati eksplozije, takrat pa bomo lahko tudi upočasnili čas in tako bolj učinkovito podelili ukaze. Sam bi si sicer želel na tem mestu poteznega boja in morda mi razvijalec izpolni željo in bo ponudil streljanje v realnočasovnem ali pa poteznem načinu.

Aliens: Dark Descent prihaja na PC in konzole trenutne ter prejšnje generacije, izid pa se bo pripetil 20. junija.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime