Igra Senua’s Saga: Hellblade 2 pokazala impresivno animacijo obraza

Na letošnji konferenci Game Developers Conference se je mudil tudi Epic Games, ki je pripravil obsežno predstavitev svojega pogona Unreal Engine 5, zraven pa je na oder povabil tudi nekatere večje razvijalce, ki izven njega razvijajo svoje naslednje AAA naslove.

Med temi imeni je izpostavitve vreden tudi razvijalec Ninja Theory, ki je bil sicer leta nazaj povsem samostojen razvijalec in kljub temu, da leta 2017 za sabo ni imel nekega večjega založnika je vseeno izdal grafično hudo impresiven naslov Hellblade: Senua’s Sacrifice. Od takrat so se za njih stvari korenito spremenile, saj jih pokupil Microsoft, že vse od leta 2019 pa delajo na igri Senua’s Saga: Hellblade 2.

Za to so včeraj pokazali nov kratek posnetek, ki se tiče animacije obrazov. Ta del grafične podobe je bil že v originalu impresiven, v drugem delu pa so šli še korak dlje, saj so za delo na animacijah izrabili Unrealovo funkcijo MetaHuman. Rezultat je resnično prepričljiv obraz, ki že meji na tiste iz resničnega življenja, takšne zadeve pa v igri tipa Hellblade 2 pomenijo zelo veliko, saj si da ta naslov veliko opraviti z duševnim stanjem posameznika in obrazne grimase pri različnih čustvih nam lahko povedo veliko. Samo sanjamo lahko, kako bi kakšna takšna stvar izpadla v kakšnih BioWarovih igrah kot so Mass Effect in Dragon Age, kjer je bilo tudi veliko pogovarjanja s sledilci, z nekaterimi od njih pa smo celo lahko imeli romance.

Ninja Theory je na oder pripeljal Melino Juergens, ki je znotraj Hellblada posodila svoj obraz glavni junakinji in ta je prikazala praktični primer tehnologije MetaHuman, saj lahko skeniramo obraz in ga prenesemo v 3D obliko že preko preprostega slikanja z iPhonom. Seveda je Ninja Theory za Hellblade 2 uporabil bolj napredne kamere in je nato obraze še dodatno obdelal, a dejstvo ostaja, da je tehnologija pod vsem tem enaka.

Seveda bi kdo po tihem upal, da je Ninja Theory to priložnost izkoristil tudi za najavo datuma izida igre Senua’s Saga: Hellblade 2. Žal se to še vedno ni zgodilo – vemo samo to, da jo bomo najbrž igrali letos in to samo na PC-ju in konzoli Xbox Series X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime