Danes se začne odprta beta za Diablo 4, a previdni bodite lastniki kartic RTX 3080 Ti

Igra Diablo 4 ni samo več stvar govoric ali pa pazljivo obrezanih igralnih posnetkov, ampak čisto resnična stvar, ki je že stopila v beta testiranje. Pretekli vikend so se z njo lahko poigrali vsi tisti, ki so opravili prednaročila, danes, 24. marca ob 17.00 pa se bo beta odprla za vse igralce na PC-ju, konzolah PlayStation in Xbox.

Razvijalec Blizzard že vnaprej opozarja, da si datoteke prenesite čim prej, saj ob odprtju strežnikov pričakujejo ogromen naval igralcev. To se je zgodilo že prejšnji teden in čeprav je bilo testiranje takrat na voljo samo tistim s prednaročili, so se na strežnikih vseeno vile ogromne čakalne vrste, ki bodo tokrat zagotovo še bolj obsežne, zato se pripravite kar na kako uro ali dve stanja v digitalni vrsti.

Beta igralcem bo na voljo preigravanje celotnega prvega poglavja, v igranje pa se bodo lahko spustili samotarsko ali pa v navezi s še kakšnim drugim igralcem. Poleg navadnih sovražnikov in temnic se boste lahko spopadli s še posebej težkim “World Bossom”, za preizkus pa boste lahko izkoristili Barbariana, Roguea, Sorcererja, Druida ali pa Necromancerja. Slednja dva razreda sta novinca, ki prejšnji vikend nista bila na voljo, tako da imajo tudi prejšnji igralci razlog za ponovno beta testiranje.

Preteklo testiranje pa je med igralci vzbudilo kar nekaj skrbi, ki se tičejo vseh PC igralcev, ki v svojih konfiguracijah vsebujejo grafične kartice RTX 3080 Ti. Tako na Redditu, kot tudi na Blizzardovih forumih so se pojavila poročila, da so igralci s temi grafičnimi karticami sredi raziskovanja sveta nenadoma utrpeli ugasnjene monitorje, nekateri pa so nato odkrili, da so jim grafične kartice preprosto odpovedale. Poročil je bilo toliko, da sta tako NVIDIA kot Blizzard spočela preiskavo teh incidentov, saj je kvarjenje grafičnih kartic kar velik problem, ki zna povzročiti tisoče evrov škode in nemara tudi kakšno tožbo.

Okvarjene grafične kartice spominjajo na tisti incident, ki se je zgodil ob izidu MMO-ja New World. Takrat so se kvarile kartice RTX 3090 in morda se tudi tule pojavlja enaka napaka – igra zna namreč odkriti neko ranljivost pri gradnji grafične kartice, zaradi česar se pripeti pregrevanje in na koncu tudi okvara grafike. V primeru New Worlda je bila napaka prisotna zaradi slabega spajkanja RTX 3090 grafičnih kartic podjetja EVGA, tule pa krivec še ni znan, a zaenkrat se zdi, da imajo največje težave Gigabytove grafične kartice. To je potrdil tudi znani YouTuber Mortismal Gaming, ki je priznal, da mu je med testiranjem odpovedala ravno takšno grafična kartica.

Če imate v svojem PC-ju RTX 3090 podjetja Gigabyte in bi se še vedno radi poigrali med testiranjem Diabla 4, potem se do določene mere lahko zaščitite preko nadzorne plošče znotraj program Nvidia. Odprete jo tako, da na namizju sprožite desni klik (v primeru Windows 11 izberete še opcijo “Prikaži več možnosti”, nato pa kliknete na možnost Nvidia nadzorna plošča. Nato v zavihku skočite pod “Upravljaj s 3D nastavitvami”, nato pa v možnosti “Največje dovoljeno število okvirov” izberite maksimalno število sličic na sekundo, ki je lahko enaka frekvenci osveževanja vašega monitorja ali pa preprosto izberite številko 60. Kurjenje grafik naj bi bila ravno posledica tega neomejenega števila sličic na sekundo, zato bi omejevanje moralo pomagati. Seveda ta zaščita ni stoodstotna, zato se česa takšnega lotevajte na lastno odgovornost.

Odprta beta se zaključi 26. marca ob 20.00, polni izid pa je načrtovan za 6. junij.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime