Lego 2K Drive je dirkačina znotraj barvitega sveta Lego kock

Najava igre Lego 2K Drive je pri meni obudila nostalgične spomine na dirkačino Lego Racers, ki sem jo preigraval stoletja nazaj in spomnim se, da sem takrat ob igranju nenormalno užival. Racers se je resda zgledoval po Nintendovi seriji Mario Kart, a je vseboval tudi nekaj svojih posebnih prijemov, kot so denimo zanimive super sposobnosti tipa teleportiranje po progi naprej in nenormalno visoka težavnost, zaradi katere si se moral kar dobro naučiti loviti ovinke, drugače preprosto nisi mogel napredovati.

Lego 2K Drive se bo igral podobno, le da je zadeva veliko bolj obsežna. Barvita grafična podoba je naravnost čudovita, še posebej pa je treba izpostaviti fiziko, saj bomo lahko vsak avtomobilček razbili na prafaktorje, ob tem pa se bodo po cesti razlile mini Lego kocke.

Igranje bomo izvajali v odprtem svetu, tako da ne bomo striktno omejeni samo na dirkanje znotraj vnaprej izbranih prog. Igra bo namreč omogočala kar nekaj raziskovanja, med katerim bomo lahko opravljali stranske naloge, iskali zaklade ali pa se preprosto zapodili čez mesto, zbijanje Lego stričkov in tet pa bo pripeljalo do eksplozije raznobarvnih kock.

Lego 2K Drive bo vseboval tudi nekaj zgodbe. Naproti nam bo stal izurjen in zloben dirkač Shadow Z, ki bo imel veliko bolj napreden avto od konkurence in bo na progi predstavljal trd oreh. K sreči ne bomo povsem brezmočni, saj bomo tudi sami lahko nadgrajevali našo formulico v raznorazne oblike, kot je denimo navaden dirkaški avto ali pa ga bomo preobrazili v ogromno želvo ali piščanca. Ob tem nam bo vedno ob strani stal naš mentor Clutch Racington, ki nas bo lepo uvedel v svet LEGO dirkanja.

Dirkanje bomo izvajali proti umetni inteligenci, seveda pa bo poskrbljeno tudi za večigralsko merjenje moči, ki ga bomo lahko izvajali preko interneta ali pa pred domačim televizorjem, kjer se bo lahko zaslon razdelil za dva igralca.

Stvarca je videti nenormalno zabavna, kar niti ni presenetljivo, saj je založnik 2K izdelavo kode zaupal razvijalcu Visual Concepts, ta pa je v preteklosti spočel naslove NBA2K in WWE, zdaj pa lahko končno delajo na nečemu, kar jim da malce več svobode pri ustvarjanju in več kot očitno imajo dovolj talenta, da lahko delajo na še čem drugem kot pa samo na štancanju košarkaščin z različnimi zaporednimi številkami.

Lego 2K Drive izide 19. maja na praktično vseh platformah, prednaročila na Steamu pa segajo od 60 pa vse do 120 € – odvisno od tega, koliko sezonskih prepustnic želite.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime