Final Fantasy XVI v novem napovedniku predstavi svoj čudoviti srednjeveški svet

Novo poglavje znotraj dolgoletne franšize Final Fantasy se počasi približuje k izidu, založnik Square Enix pa je na nedavnem dogodku PAX East za vse oboževalce spočel nov, čeprav kratki napovednik, ki se osredotoča na čarobni svet, ki mu bomo znotraj igre pravili Valisthea.

Kakor vam bodo znali pristaši serije Final Fantasy povedati, je vsak del tega japonskega RPG-ja skorajda povsem drugačen od prejšnjega. S tem vsakič dobimo tudi povsem novo zasedbo likov, drugačno zgodbo, spremeni pa se tudi sam svet, v katerem počenjamo igranje. Final Fantasy XV iz leta 2016 se je tako dogajal v svetu Eosa, kjer se je naša četica junakov okoli prevažala z novodobnim avtom, uporabljala mobilne telefone in se oblačila v moderno garderobo. Final Fantasy XVI pa bo po drugi strani postavljen v srednjeveško obdobje, tako da lahko pričakujete gradove, orožja tipa meči in loki, sprehajali pa se boste skozi tržnice sredi bolj puščavsko obarvanega sveta.

In vse to je v zadnjem napovedniku videti čudovito. Igralni posnetek pokaže sprehajanje skozi različne ekosisteme, na poti pa smo velikokrat povsem sami, občasno pa nas spremlja prijazni volk. Grafično je zadeva videti naravnost slastno, tokratna avantura pa se ne bo odvijala v odprtem svetu. To je v intervjuju za spletno stran IGN potrdil tudi sam režiser igre Hiroshi Takai, ki pa je skrbi odpravil s tem, da nas bo še vedno čakalo več večjih map, ki pa so jim zaradi tega lahko vgradili veliko več podrobnosti. Producent Naoki Yoshida je k temu dodal, da bomo imeli eno centralno lokacijo, imenovano Hideaway, tam pa bomo izbirali glavne in stranske misije, v njih pa se bomo lahko instantno teleportirali. Je pa razvijalec še naznanil, da kakšnih opcijskih temnic niso ustvarjali, saj so se želeli bolj osredotočiti na glavno zgodbo, ki je zaradi tega postala veliko bolj izpopolnjena. Sklepamo, da bodo zaradi tega stranske naloge bolj puste in da bomo izven vnaprej začrtane poti naleteli na kakšna zaklenjena vrata, ključ do katerih pa nas bo pričakal samo skozi igranje glavne fabule.

Square Enix igralcev s petnajstim delom serije ni ravno odpihnil, a se jim je malce odkupil s predelavo sedmice, ki pa po treh letih še vedno ni izdala epiloga. Final Fantasy XVI je zaenkrat videti v dobrih rokah, končni rezultati kodiranja pa bodo znani junija letos, ko zadeva izide samo za konzolo PlayStation 5.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime