Forspoken dobiva DLC

Če bi za leto 2023 izbiral igro, ki je bila do sedaj najbolj popljuvana iz strani igralcev, bi se na vrh seznama zagotovo uvrstil Forspoken. Gre za povsem svežo franšizo izpod rok založnika Square Enix in razvijalca Luminous Productions, v kateri prevzamemo vlogo Frey, tipične mlade ženske znotraj New Yorka, ki se po spletu naključij teleportira v magični svet, tam dobi magične sposobnosti in začne delati tisto, kar je v navadi za vsakega takšnega junaka: reševati svet.

Igralci Forspokenu niso bili ravno naklonjeni, veliko vlogo pri temu pa je igrala nekam antipatična glavna junakinja, slaba optimizacija na PC-ju in plehke stranske misije. Nam je bila zadeva na trenutke sicer všeč, saj je šibanje skozi raznolik svet in delanje kaskaderskih potez, ki so bile sparjene z dokaj zabavnim bojem, vedno privlačno, a smo tudi priznali, da ima zadeva vsekakor kar nekaj bolečih problemov.

Square Enix s prodajo zagotovo ni bil zadovoljen, saj naj bi v projekt vložil 100 milijonov, nakar pa zaradi slabih ocen in kritik zadeva ni dosegla pričakovanj. Razvijalec Luminous Productions bo zaradi neuspeha prenehal obratovati kot samostojna entiteta in bo 1. maja združen nazaj z založnikom, pred svojo smrtjo pa bo za Forspoken še vedno izdelal nekaj dodatne vsebine.

Založnik je namreč prodajal tudi dražjo verzijo igre Deluxe Edition in ta je obljubljala DLC-je, ki jih mora Square Enix zakonsko izgotoviti. Zato je bil najavljen prvi DLC In Tanta We Trust, ki bo Frey vrnil nazaj v preteklost in sicer v dogodke, ki so se odvijali 25 let pred njenim originalnim prihodom v svet Athie. Znašli se bomo sredi kataklizmičnega dogodka Purge of the Rheddig, ki je Athio praktično uničil, njene voditelje Tante pa spravil v norost.

In Tanta We Trust bo poleg nove mape prinesel tudi nove sposobnosti za Frey ter nekaj novih likov – med njimi tudi novega spremljevalca Tanto Cinto.

DLC ima napovedan izid za 26. maj, cena pa zaenkrat ni znana. Lastniki Deluxe verzije imate dodatek že prištet v nakupu, v igranje pa se boste lahko spustili že malce prej in sicer 23. maja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime