Scott Pilgrim se vrača z originalno zasedbo v obliki animeja

Spomnim se, da sem si leta 2010 ogledal film Scott Pilgrim proti vsem in da sem ogled zapustil mešanih občutkov. Film mi sicer ni bil zanič, a po drugi strani spet ni bil nekaj takšnega, kar bi se mi res zapisalo v spomin in če danes pogledam oceno na IMDb-ju lahko vidim, da pri teh občutkih nisem sam.

Zato sem bil kar malce presenečen, da si je zadeva skozi leta nabrala takšen kulten status. Ta istega leta smo dobili tudi videoigro, ki pa je bila štiri leta kasneje umaknjena iz prodajnih polic, oboževalci pa so tako dolgo tečnarili Ubisoftu, da je ta na koncu dvignil roke in igro zopet poslal v prodajo pod imenom Scott Pilgrim vs the World: The Game Complete Edition. To je nekatere privržence malce umirilo, a še vedno je pri nekaterih gorela želja po pravem filmskem nadaljevanju in morda se tem leta 2023 končno izpolnijo tudi te želje.

Vendar ne v podobi, ki so jo morda pričakovali. Film, ki je bil narejen po stripu, se namreč dogaja znotraj magične različice mesta Toronta, naš junak Scott pa ima posebne moči. V praksi to pomeni veliko posebnih efektov, ki niso poceni, zaradi česar prižig zelene luči za delo na drugem delu ni tako enostavno. Snemanje risane verzije v obliki animeja pa je povsem druga stvar in ravno na to je začel lani namigovati Netflix, zdaj pa smo dobili tudi uradno potrditev obstoja projekta.

Novico je na Twitterju uradno potrdil režiser originalnega filma Edgar Wright in to preko kratkega dražilnika, ki sicer ne pokaže sloga animacije ali pa uradnega naslova, vseeno pa je hudo pomemben. Pomeni namreč uradno potrditev, da zadeva res obstaja, hkrati pa lahko vidimo, da se bo pred mikrofon vrnila praktično celotna originalna zasedba igralcev. To ni majhna stvar, saj so nekateri med njimi v trinajstih letih postali pravi Hollywoodski zvezdniki, saj med imeni najdemo Chrisa Evansa, Aubrey Plazo, Brie Larson in Kiearana Culkina. Vlogo Scotta bo zopet prevzel Michael Cera, ki je leta 2010 še lahko odigral vlogo zmedenega najstnika, zdaj pa je že odrasel možakar, ki nosi smešne brke. Morda je ravno to razlog, da direktno nadaljevanje ne bi ravno imelo smisla, saj so vsi igralci zdaj že prestari, v animaciji pa so takšne skrbi odveč.

Režiser originala Edgar Wright bo tokrat služil kot izvršni producent, v razvoj pa je vpleten tudi kreator stripa – Bryan Lee O’Malley.

Zdaj nam ne ostane drugega kot čakanje na daljši uradni napovednik in datum izida. Glede na Edgarjeve Twitter objave te stvari niso več daleč stran, ogled originala pa je možen na Netflixu, a samo če posedujete VPN.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime