Ark 2 prestavljen v 2024, original dobiva plačljivo predelavo

Razvijalec Studio Wildcard zna izdelati popularne igre, vendar pa se je med svojim obstojem večkrat zapletel v kontroverzije. Njihov najbolj popularni naslov je Ark: Survival Evolved, ki je celo večnost ždel v sistemu Zgodnjega dostopa, nakar pa je najavil prvi DLC, še preden je bil sploh razvoj originalne igre v celoti zaključen. Ustanovitelja Jeremy Stieglitz in Jesse Rapczak sta nato spočela še en ločen studio Grapeshot Games, ta pa je ven izvrgel gusarski MMO Atlas, ki je leta 2018 skočil v Zgodnji dostop, bil ob izidu skorajda neigralen, 5 let kasneje pa njegov razvoj še vedno ni dokončan.

Studio Wildcard je nedavno znova udaril z neprijetnimi novicami. Najprej so prestavili izid igre Ark 2, ki je bila sprva prikazana leta 2020 in je postala slavna zaradi slavnega igralca Vina Diesela, ki bo v tem naslovu igral nekega starodavnega vojščaka, ki zelo rad goloprs jaha dinozavre. Ark 2 bi moral sprva iziti enkrat letos, a očitno je bila ta napoved preveč optimistična, zato po novem ciljajo na začetek leta 2024.

Druga vest se tiče originalne igre Ark: Survival Evolved. Ta bo namreč prejela nadgradnjo na Ark: Survival Ascended, ki bo igro prepeljala na pogon Unreal Engine 5 in bo na voljo za PC, PlayStation 5 in Xbox Series X. Ste kupili originalno igro in vse njene DLC-je? No, za tole nadgradnjo boste plačali isto vsoto kot povsem sveži igralci, za eno leto pa bo na voljo samo znotraj paketa ARK Respawned Bundle, ki stane 50 €, znotraj pa se nahajata tako Ark: Survival Ascended kot tudi Ark 2. To ne velja samo za verzijo za PlayStation 5, kjer boste predelavo lahko kupili ločeno po ceni 40 €.

Ark: Survival Evolved bo svoje rojstvo doživel enkrat v avgustu, igralci originala pa boste takrat pokasirali še eno neprijetno presenečenje. Studio Wildcard bo namreč takrat tudi ugasnil uradne strežnike, tako da boste igranje lahko nadaljevali samo na zasebnih strežnikih, seveda pa ti ne bodo rangirani in ne bodo dobivali več posodobitev in nove vsebine, ki bo rezervirana samo za Survival Acended.

Več o vsem skupaj si lahko preberete na uradnem blogu, ne smemo pa pozabiti dejstva, da je ustanovitelj Jeremy Stieglitz letos januarja obljubljal, da bo prehod na Ark: Survival Ascended povsem brezplačen.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime