Mod desetletja The Chronicles of Myrtana pokazal napovednik za verzijo 2.0

Mod The Chronicles of Myrtana: Archolos je s svojim izidom v letu 2021 dokazal tri stvari: igralci si še kako želijo RPG-ja v odprtem svetu, kjer nas do cilja na mapi ne vozijo izrisane puščice in da za izdelavo takšnega projekta ne potrebuješ naprednega pogona Unreal Engine 5 ampak se lahko zabavaš antični podobi ostarelega pogona za Gothic 2. Tretji nauk pa je jasen pokazatelj, da zna skupina amaterjev izdelati veliko boljšo in pristno Gothic izkušnjo, kot pa nam jo poskuša originalni razvijalec Piranha Bytes dostaviti skozi zadnjih 20 let, a jim pri temu nikakor ne uspe.

The Chronicles of Myrtana: Archolos je bil tako dober mod, da si je na spletni strani Moddb prislužil nagrado za najboljši mod desetletja, kar ni lahek podvig, saj je za to moral premagati moda Enderal ter Black Mesa – oba pa prihajata iz močno bolj popularnih franšiz.

Takšnega uspeha ni pričakovala niti ekipa, ki se je skozi leta pridno ukvarjala s kodiranjem v zastarelem pogonu, po izidu projekta pa so brž izjavili, da kakšnega nadaljevanja ni za pričakovati, saj je pogon enostavno preveč zastaran, da bi spravili v še eno takšno kodiranje. Vendar pa skupnost ni obupala in jih je ves čas bodrila, naj nam vendar dostavi še kakšen takšen izdelek.

In morda bodo te želje vsaj delno uslišane. Uradna Facebook stran je namreč 1. aprila izvrgla napovednik za projekt, ki so ga sami poimenovali The Chronicles of Myrtana 2.0. Ta v sebi skriva ogromno nadgradenj in dodatkov, kot je denimo bolj natančno oblikovanje našega lika, prilagajanje opreme, nove lokacije in skrivnosti, nove pošasti in celo mini igre, ki jih bomo lahko zganjali znotraj gostiln kot je denimo kartanje, nalik Gwentu iz Witcherja in polaganje rok. Prisotna bo tudi nova težavnost “Hardcore”, za vse tiste, ki se jim je zdela originalna kampanja prelahka – čeprav je bila že ta hudo zafrknjena.

Konec napovednika nam sicer pokaže, da bo tale verzija na voljo ekskluzivno za konzolo Nintendo Switch, kar je najbrž samo prvoaprilska šala in je verjetno namig na dejstvo, da je začel založnik THQ nedavno nazaj dražiti s predelavo Gothic 1 na točno to prenosno konzolico.

Vendar pa je vse ostalo pokazano skoraj zagotovo resnično, saj so se drugače razvijalci spravili delati obsežne animacije samo za eno prvoaprilsko šalo in res dvomimo, da bi kdo v kaj takšnega vložil takšno količino ur, če iz tega na koncu en bi nastal resnični produkt.

Če gre verjetni napovedniku bo The Chronicles of Myrtana: Archolos – Mod of the Decade Edition izšel enkrat proti koncu 2023.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime