Sony ima očitno težave s prodajo sistema PS VR2, pričakuje se nižanje cene

Naša recenzija sistema PS VR2 ni bila tako pozitivna kot pa pri mnogih drugih sorodnih straneh. Zadeva se nam je zdela nekam preveč plastična in neudobna, a tehnologija sledenja oči, OLED zaslon in visoka ločljivost so nas prepričali, da zadeva ima svoje mesto na trgu, če bi le dobila dovolj velik in hiter priliv nove vsebine.

To je bil tisti glavni minus, saj nam je Sony na začetku v roke ponudil zgolj igro Horizon Call of the Mountain in od ekskluziv je bilo to nekako to. Res je, da smo nato dobili še podporo za VR igranje iger Gran Turismo 7 in Resident Evil Village, vendar pa to za 600 € drag sistem preprosto ni dovolj, Sony pa še vedno nima napovedane nobene tiste res velike ekskluzive tipa Half-Life Alyx, ki bi igralca prepričala v nakup sistema, ki stane več kot sama konzola PlayStation 5.

Če gre verjeti novemu poročilu iz strani Bloomberga ima Sony zdaj v rokah izdelek, ki preprosto ne gre v prodajo. Članek za svoj vir navaja podjetje IDC, ki se bavi z raziskavo trga, ta pa pravi, da se je PS VR2 do konca prejšnjega meseca prodal v zgolj 270.000 izvodih. Sony je upal, da bo do marca naslednjega leta prodal nekje 1,5 milijona izvodov tega VR sistema, a začetna prodaja je jasen pokazatelj, da tega cilja s tem tempom niti približno ne bodo dosegli.

Zdi se, kot da tudi Sony sam ne ve, kaj točno naj počne s temi očali. Oglaševalska kampanja je kmalu po izidu praktično izpuhtela v zrak in napovedi novih naslovov so redke, pa še takrat so to manjše zadeve, ki niso ravno prodajalke dragih sistemov. Sony sicer na trgu konzol glede VR-a nima nobene konkurence, saj je v to smer malce poskušal pogledati samo Nintendo, Microsoft pa se je tej tehnologiji za konzole Xbox Series X povsem odrekel. Vprašanje tudi ostaja, koliko škode si je Sony storil s tem, da PS VR2 ne deluje na PC-ju, kjer bi zagotovo prejel kar nekaj prodaje, saj tudi tam manjkajo novi namenski PCVR sistemi in nekaj takšnega, z visoko ločljivostjo in OLED zaslončki bi zagotovo našlo dom v navezi z marsikakšnim pristašem VR igranja na računalnikih.

IDC pravi, da je prodaja PS VR2 tako slaba, da bo moral Sony resno razmisliti o nižanju cene, saj se drugače ne bo mogel ogniti popolni katastrofi pri prodaji. Podjetje članka še ni komentiralo in resnične številke glede prodaje bomo najbrž dobili šele ob naslednjem finančnem poročilu, ki ga morajo pripraviti za svoje investitorje.

Upamo, da se PS VR2 nekako pobere. Namenskih, AAA izkušenj z dobro grafično podobo namreč ne dela praktično nihče več, saj se je zdaj vse obrnilo proti samostojnim VR očalom tipa Meta Quest 2 in Pico 4, ta pa delujejo na mobilnem čipovju, ki res impresivne grafike ni zmožno izdaviti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime