Monster Energy poskuša ustrahovati indie razvijalca igre Monsters & Mortals, a ta se ne da

Znamko energijskih pijač Monster Energy smo v videoigrah že srečali, a nikoli tega srečanja nismo zapustili z nasmehi na obrazih. Pločevinke te pijače so se denimo pojavile znotraj igre Death Stranding in to ne na nek prikrit način, ampak so nam bile dobesedno porinjene pred obraz vsakič, ko se je glavni junak Sam Porter malce odpočil v bazi in si zaloge energije obnovil ravno z Monster pločevinkami, ki so bile iz nadgrajene inačice Director’s Cut odstranjene.

Monster Energy pa se je zapletel tudi v spore na sodiščih, saj je nenormalno zaščitniški do svojega imena in njihovi odvetniki so očitno mnenja, da si lastijo besedo Monster. Zaradi tega so se sporekli z Ubisoftom, čigar igra Immortals: Fenyx Rising je prej nosila veliko bolj privlačno ime Gods and Monsters, a ga je nato spremenila.

Zdaj se je Monster zopet spravil na razvijalca iger, le da so tokrat zagrozili indie ustvarjalcu Glowstick Entertainmentu, ki je leta 2020 na Steam poslal dokaj dobro sprejeti večigralski naslov Dark Deception: Monsters & Mortals. Enkrat lahko ugibate, s katero besedo ima težave Monster Energy, ki je razvijalcu zagrozil s pravdanjem na sodišču, le da se lastnik Vincent Livings teh groženj ni ustrašil in je napovedal srečanje na sodišču.

Podjetje Monster Energy je obtožil, da je to dobro znani patentni troll, ki vse ustrahuje s sodnimi pozivi, veliko obtoženih pa nato stisne rep med noge, saj si dolgotrajnega vlačenja po sodiščih preprosto ne morejo privoščiti. Zraven je še dodal, da bo vse njihove napade razkril javno, saj se takšni napadalci zanašajo na izsiljevanje, ki ga lahko izvajajo na prikrit način, javnosti pa poskušajo prikazati čisto sliko podjetja. Ravno zato je že razkril nekatere pogoje, ki jim jih je poslal Monster Energy, med katerimi piše, da lahko igra ohrani svoj naslov, a da razvijalec v bodočih igrah nikoli več ne uporabi besed “monster”, “monstrous” ali pa “monstrosity”, hkrati pa ne bi smeli nikoli več uporabiti barvne kombinacije, ki je sestavljena iz zelene ter bele barve na črni podlagi.

Vincent je za ta mesec napovedal poseben prenos v živo, v katerem bo preigraval samo igre, ki imajo v naslovu besedo “monster”, vmes pa bo zbiral donacije za prihajajočo legalno bitko. Zanimivo bo videti, če bo do te na koncu res prišlo, saj Monsterju, ki si ga zdaj lasti Coca-Cola, zagotovo ni do takšnega javnega pranja umazanega perila, zaradi česar predvidevamo, da bo kmalu opustil tale legalni napad in se zanj tudi javno upravičil.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime