YouTuber ustreljen med snemanjem “prank” videa

YouTube vsebuje tudi ekstremno stran video ustvarjalcev, ki so za oglede pripravljeni karkoli je potrebno, da bo le njihov posnetek pridobil vsaj nekaj ogledov in naročnikov. Medtem ko smo v Sloveniji na tem področju kvečjemu videli kakšnega Martića, ki se skriva v omari trgovine po njenem zaprtju, v ZDA ljudje za oglede dejansko tvegajo življenja, takšnemu posnetku pa je običajno nataknjeno ime “prank video”.

In samo vprašanje časa je bilo, da se bo nek šaljivec z izzivanjem mimoidočih resneje poškodoval. To se je tudi zgodilo in sicer preteklo nedeljo, ko je 21-letni Tanner Cook za svoj YouTube kanal Classified Goons snemal novo potegavščino, takrat pa je naletel na 31-letnega Alana Colieja, ki mu ni bilo do šale in tako je ven potegnil polavtomatsko pištolo ter Tannerja ustrelil v trebuh.

Tanner je bil nato prepeljan v bolnišnico, tam pa so ugotovili, da je naboj prebil želodec in jetra, odstraniti pa so mu morali žolčnik. Colie je bil medtem že aretiran in ima prvo zaslišanje postavljeno za maj, medtem pa bo na svojo sodbo čakal v priporu, brez možnosti varščine.

Tannerjev oče je medtem spregovoril za spletno stran Insider in povedal, da napadalcu oprosti njegov napad, a da je na družabnih omrežij dobil ogromno nelaskavih sporočil, ki streljanje njegovega sina označujejo za upravičenega. Ni sicer točno jasno, kaj se je zgodilo med incidentom in kaj točno je bila potegavščina. Detektivi so Tannerjevem očetu povedali, da naj bi njegov sin pristopil do Colieja in mu v obraz silil telefon z Google prevajalnikom, zraven pa mu je postavljal neka vprašanja. Celoten incident je posnel Tannerjev prijatelj, video pa bo zdaj služil kot dokazno gradivo.

Kljub poškodbam Tanner pravi, da bo nadaljeval s snemanjem videov, ki so glede na pretekle posnetke njegovega kanala dokaj agresivni. Med drugim je po trgovini zasledoval naključne ljudi, se pretvarjal da bruha na voznike Uberja in izzival navijače nogometnega kluba. Ljudje so zaradi tega pred kamerami večkrat postali agresivni in že večkrat je bil pred tem, da bi bil pretepen.

Začuda to ni najbolj ekstremen primer takšnega videa, ki ni šel po načrtih. Dve leti nazaj sta v Tennessee dva dvajsetletnika poskušala za svoj YouTube kanal uprizoriti lažen rop z noži, zato sta sredi noči z noži v rokah pristopila do 23-letnega Davida Starnesa. Ta se je seveda ustrašil in za svojo zaščito ustrelil 20-letnega Timothya Wilksa, ki je zaradi poškodb na koncu umrl.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime