Bethesda nas draži z referencami na Fallout: New Vegas 2

Oboževalci franšize Fallout so že tako izstradani nove vsebine, da so začeli tudi pogledovati v smer večigralskega projekta Fallout 76, saj bi tako lahko vsaj malo potešili svojo lakoto po novih avanturah znotraj radiacijske pušče, ki je ostala po jedrskem obračunu med ZDA in Kitajsko. Večina jih sicer nato nad igranjem hitro obupa, saj večigralska koda še vedno ni tako optimizirana, da ne bi pri vsakem dejanju znotraj Fallouta 76 čutil nekaj zamika, nakar spet otožno gledajo po modih ali pa se lotijo ponovnega preigravanja prejšnjih iger.

Od zadnjega enoigralskega naslova, Fallout 4, bo novembra preteklo že 8 let in ravno za to igro je založnik in razvijalec Bethesda včeraj podražil nekaj novega. Pozorne oči igralcev so na spletni strani SteamDB opazili novo vejo kode, ki je bila poimenovana “newvegas2”. To je seveda instantno sprožilo val navdušenja, saj je to več kot očitno referenca na igro Fallout: New Vegas – naslov, ki ga je leta 2010 spočel razvijalec Obsidian Entertainment in med mnogimi velja za najboljšo Fallout igro vseh časov.

Oboževalci tako že dolgo sanjajo o pravem nadaljevanju te veje Fallouta, vendar pa je to dolgo ostala samo fantazija, saj je Bethesda nato zopet prevzela razvoj novih delov franšize. Vendar pa so se stvari med tem časom pošteno spremenile: tako Bethesdo, kot tudi razvijalca Obsidian je kupil Microsoft in tako ta zdaj lahko po mili volji razporeja projekte.

Seveda prej omenjeni vnos še ne pomeni, da kdo zares dela na igri Fallout: New Vegas 2, saj je bil vnos “newvegas2” že naslednji dan pobrisan, seveda pa igralci še vedno ugibajo, kaj bi lahko vse skupaj pomenilo. Najbolj verjetna teorija se nanaša na predelavo igre Fallout 4, ki je bila napovedana za enkrat letos in bo namenjena predvsem novejšim konzolam, ki bodo zdaj lahko igro poganjale v ločljivosti 4K, prisotnih pa bo tudi nekaj popravkov hroščev. Tako kot je to storila Bethesda za Skyrim, ko je izdala nadgrajeno verzijo Anniversary Edition, bo tudi ta prenovljeni Fallout 4 vseboval vsebino znotraj modderskega kluba Creation Club in čisto možno je, da bo ta dodal neka orožja in oklepe, ki jih bo predelal iz originalnega New Vegasa.

Spet druga teorija je, da morda nekdo dela na uradni predelavi New Vegasa znotraj pogona Fallout 4. En takšen projekt, Fallout 4: New Vegas, sicer že obstaja, a tisto je mod, ki bo izšel kdo ve kdaj, tole pa bi bila lahko uradna zadeva, ki bi lahko prodala cel kup kopij. Navsezadnje smo zaplavali v leto predelav in igri Dead Space in Resident Evil 4 sta pokazali, da imajo igralci še kako velik apetit po nadgrajenih verzijah igričarskih klasik.

Ne ostane nam drugega kot čakanje. K sreči bo Microsoft že junija pripravil obsežnejšo konferenco, tako da znamo kakšen odgovor dobiti že takrat.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime