Shrek 5 zna kmalu postati resničnost

Shrek je tisto ime, ki ga pozna vsak, saj je ta risani film v začetku drugega tisočletja pokazal, kam vse je med tem časom prilezla animacija. Zadevo smo takrat gledali vsi in to ne samo zaradi dobre grafike, ampak tudi dobre zgodbe ter naravnost fantastične zasedbe igralcev, ki so oživeli like kot so Shrek, Donkey, Puss in Boots ter Princess Fiona, vse to pa je bilo podprto z res vzdušno glasbeno podlago.

DreamWorks je po uspehu prvega dela brž začel kovati nadaljevanja in ta so bila hudo dobro gledana, a nekje do leta 2010, ko je izšel še zadnji, četrti film Shrek za vedno, se je formula izpela, Shrek in kompanija pa so nato odšli na daljši dopust.

Govoric o ponovni oživitvi franšize je bilo v zadnjem desetletju cel kup, zdaj pa malce bolj konkretne prihajajo iz spletne strani Variety, ki se je pred kratkim v intervjuju usedla z direktorjem Chrisom Meledandrijem, ta pa vodi animacijski studio Illumination Entertainment, ki je spočel novi Mario film in pri DreamWorksu služi kot kreativni svetovalec.

Meledandri pravi, da se te dni ukvarjajo z načinom, da bi ponovno zagnali franšizo Shrek in da so trenutno v pogovorih s celotno originalno igralsko zasedbo. Brez njih oživitev Shreka praktično ni mogoča, saj si v glavni vlogi preprosto ne predstavljamo nikogar drugega kot pa Mika Myersa, vlogo Donkeyja pa lahko odigra samo Eddie Murphy.

K sreči naj bi bili začetni pogovori dokaj pozitivni, saj naj bi se vsi glavni igralci navdušeno odzvali na ponovno igranje starih likov. Eddie Murphy je januarja v pogovorni oddaji ETalk izjavil, da bi se takoj vrnil v ponovno igranje Donkeyja, hkrati pa dodal, da bi zabavni osel lahko imel tudi svoje ločene filme, tako kot se je to zgodilo v primeru Puss in Bootsa, ki je prejel dva filma Obuti maček – zadnji od njiju je izšel lani in pred mikrofon zopet zvabil Antonia Banderasa.

Novi Shrek je tako očitno res v kartah, a seveda bomo morali najprej nekaj let pridno čakati, preden v kina prispe končni izdelek.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime