Nekdo je dal na Steam igro, v kateri se poskušamo izogniti vpoklicu v rusko vojsko

Kdo sestavlja ekipo izza razvijalca Pirotexnik? Kdo bi vedel, a očitno je, da kdo stroji za tem imenom se zelo rad ponorčuje iz aktualnih dogodkov. Pirotexnik je namreč leta 2020 izdal igro Election 2020: Battle for the Throne, ki se je ukvarjala z bitko Bidna in Trumpa, novi naslov pa sploh ni bil preveden v angleščino, saj se preprosto imenuje Симулятор Побега от Военкомата, za kar Google prevajalnik pravi, da je tole Military Enlistment Office Escape Simulator.

Tema igre se vrti okoli vojaškega naborništva, ki trenutno poteka v Rusiji in če gre verjeti govoricam, potem ni čisto vsak pripravljen v roke prijeti Kalaša in se odpraviti služiti domovini. Ravno takšno vlogo boste zavzeli v tej igri, saj se bomo enega dne nič hudega sluteč zabavali v svojem tapetiranem stanovanju, izkazovali ljubezen svoji animejevsko obarvani blazini, nakar vam bo nekdo potrkal na vrata. Skozi kukalo nato hitro spoznate, da vas je prišla iskat uradna oseba iz ministrstva za obrambo, ki vas želi iztrgati iz domačega udobja in poslati v vojaške jarke.

Vaša naloga tako postane beg pred naborništvom, oficir pred vrati pa ne misli večno čakati. Tako boste morali opraviti nekaj nalog, kot je denimo iskanje škarij, s katerimi lahko nato prerežete obešeni tepih, nakar je treba še poiskati lomilko, da odlomite zoprne deske. A tudi to ne bo dovolj, saj se nato začne divja igra mačke in miši z nabornikom, glede na prve informacije pa igra niti ni tako lahka in zahteva kar nekaj uigranosti.

Military Enlistment Office Escape Simulator tako ponuja uganke, neko zgodbo in cel kup ruskih šal, ki zagotovo ne bodo jasne čisto vsakemu. Opis igre na Steamu je sicer v angleščini, a znotraj igre je videti vse spisano v cirilici – no, razen škatle grafične kartice GayForce RXXX, ki ga je spočelo podjetje GigaGay.

Military Enlistment Office Escape Simulator je trenutno znižan za -40 % in ga na Steamu lahko dobite za 59 centov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime