Sherlock Holmes The Awakened dobil zadnji napovednik pred izidom

Ukrajinski razvijalec Frogwares že dve desetletji goji neusahljivo ljubezen do enigmatičnega detektiva Sherlocka Holmesa, tega pa so do sedaj spravili že skozi osem avantur. Leta 2016 so si odločili vzeti nekaj pavze, vmes pa so spočeli ločeni naslov The Sinking City, ki je igralce zopet postavil v rahlo detektivsko vlogo, le da smo se tukaj borili z nadnaravnim, sredico igranja pa je zavzemalo božanstvo Cthulhu, ki ga je slabih sto let nazaj k življenju pripeljal pisatelj H. P. Lovecraft.

Delanje te grozljivke jih je bržčas spomnilo, da so se s Cthulhujem enkrat prej že srečali in sicer leta 2007, ko so ustvarili igro Sherlock Holmes: The Awakened. 2023 je leto predelav, zato je seveda dobra ideja, da tudi Awakened dobi svojo prenovo in ravno na tej že kar nekaj časa dela Frogwares, ki bo ta naslov založil sam. Po parih prestavitvah je zdaj igra praktično nared, zato smo dobili še zadnji napovednik pred izidom.

Igrali bomo mladega Sherlocka, ki se bo v tej avanturi prvič združil z Watsonom, dvojec pa se bo napotil raziskovati niz skrivnostnih ugrabitev, ki se dogajajo znotraj Evrope in ZDA. Za izginotja se izkaže odgovoren bizaren kult, ta pa časti starodavno božanstvo, ki je tik pred tem, da se vrne na Zemljo in zavlada celemu človeštvu.

Glede na napovednik kakšne resne revolucije pri igranju ni za pričakovati. Tako kot v originalu se bomo tudi tukaj veliko sprehajali v tretjeosebnem pogledu, iskali sledi in nato te povezovali med sabo, dokler se nam ne bo odkril naslednji korak preiskave. Sam originala sicer nisem igral, zato tudi ne vem, koliko teh nadnaravnih pojavov znotraj igre je resničnih in koliko samo podlaga Holmesove domišljije. V enem segmentu denimo tekamo skozi neko temnico in se moramo izmikati ogromnim sekajočim sekiram, kot da smo za hip skočili v Skyrim.

Grafično je seveda zadeva močno nadgrajena, kar niti ni čudno, saj je Sherlock Holmes The Awakened – tokrat brez dvopičja – zgrajen znotraj pogona Unreal Engine 4. Kljub dobri podobi ga bomo lahko igrali tudi na prejšnji generaciji konzol, prednaročniki Deluxe verzije pa boste za dodatne denarce prejeli še nekaj preoblek in paket stranskih nalog The Whispered Dreams.

Sherlock Holmes The Awakened izide že 11. aprila, na Steamu stane 39,99 €, tam pa lahko prevzamete tudi demo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime