Tale igra vas bo preselila v zlato dobo spletnih forumov

Igra Videoverse točno ve kaj dela: trka na note nostalgije starejših igralcev, ki se še spomnimo obdobje interneta, ki ga niso prevladovali Discord kanali in stotine družabnih omrežij. V začetku tisočletja smo se lahko spletno podružili preko spletnih forumov in čvekalnih programov tipa MSN Messenger in stvari so bile takrat precej bolj preproste, saj ti nihče ni želel preveč vsiljevati reklam, internetna lovišča pa so bila njega dni veliko manj naseljena.

Videoverse nas želi preseliti ravno v to obdobje, čeprav bo vse skupaj malce bolj obarvano z animejskim pridihom, saj znotraj igre forumov ne bomo obiskovali preko PC-ja, ampak izmišljene konzole Shark, ki vsebuje operacijski sistem nalik tistemu Miiversu iz prenosne konzole Nintendo DS. Kot Emmet bomo postali novi član te spletne skupnosti, nakar bomo začeli klepetati z drugimi in poskušali ustvarjati prijateljstva.

Emmet ima svojo osebnost, ki jo bo poskušal preseliti v svet spletnih forumov. Rad slika in je velik oboževalec japonskega RPG-ja Feudal Fantasy, kar je seveda referenca na Final Fantasy. Z drugimi navdušenci bomo tako delili svoje občutke in teorije glede zapletov znotraj te videoigre, sčasoma pa bomo začeli objavljati svoje risbe na spletu in nato živčno čakali na komentarje in všečke.

Videoverse nam bo celo omogočal lastnoročno risanje, ustvarjanje slike za profil in svoje deljenje srčkov drugim uporabnikom. Če nam bo šel kdo na živce, ga bomo lahko prijavili moderatorjem in na splošno je tole videti kot vizualna novela, pri kateri bomo obujali nostalgične spomine in spremljali nekakšno zgodbo, ki bo vsebovala tudi polno referenc na te zgodnje začetke oblikovanja internetne kulture.

Razvijalec Kinmoku ima v življenjepisu do sedaj zapisan samo en naslov One Night Stand, ki pa je požel pozitivne kritike, Videoverse pa je do sedaj izdal en demo, medtem ko bo polna verzija izšla enkrat pozno v 2023 na Steamu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime