Half-Life: Alyx lahko zdaj v celoti preigrate brez VR očal

Tri leta stari Half-Life: Alyx še vedno velja za verjetno najbolj izpopolnjeno VR izkušnjo, ki je za sabo bržkone imela tudi največ proračuna. Oboževalci univerzuma Half-Life ste tako zadevo, po več kot desetletnem čakanju neke nove vsebine, zagotovo že preigrali in bodisi ste si za te namene VR opremo najeli ali pa si jo celo kupili.

Obstaja pa baza igralcev, ki se VR-ja ne bi dotaknili niti z daljincem, kaj šele s palico in ti vztrajno čakajo, da se razvijalec Valve le premisli in ponudi igro tudi v navadnem formatu, kjer bi se skozi kampanjo podali v navezi miške in tipkovnice, dogajanje pa bi spremljali na navadnem monitorju. Valve sicer tega skoraj zagotovo ne bo naredil nikoli, zato so to nalogo prevzeli modderji, ki jim je preko moda Half-Life: Alyx No VR pred kratkim uspel velik dosežek: preigravanje celotne kampanje, brez da bi za to potrebovali VR očala ali pa da bi v igralnih segmentih za napredovanje morali uporabiti kakšne goljufije.

Projekt je v razvoju že nekaj časa, ekipa razvijalcev, ki si je nadela ime GB_2 Development Team, pa mod ponuja na sledeči povezavi. Mod še ni dokončan, saj se trenutno nahaja v fazi Zgodnjega dostopa, kar bržda pomeni, da vas lahko napade kakšen nepredvidljiv hrošč, vendar pa je ekipa očitno dokaj profesionalna in v zadnji posodobitvi so popravili in dodali veliko stvari. Nadgradili so denimo funkcijo gravitacijskih rokavic, tako da lahko z določenimi objekti, preko stiskanje tipke E, upravljamo tudi na daljavo in uspelo jim je v red spraviti fabrikatorje, preko katerih v igri kovačimo in nadgrajujemo opremo.

Razvojna ekipa ima za prihodnost še velike načrte, saj želijo v igro prenesti tudi Alyxin uporabniški vmesnik in za razne stvari kot je obračanje koles vdelati ustrezne animacije rok.

Hvalevreden projekt je tole, a vseeno smo mnenja, da preko takšnega igranja igralec iz izkušnje ne bo ravno veliko potegnil. Čar Alyxa je namreč ravno ukvarjanje z VR okolico in bojni segmenti z miško in tipkovnico postanejo trivialni, saj je treba v VR verziji sam poskrbeti za repetiranje orožja, medtem pa vam ob bližajočem zombiju nabija adrenalin, s tipkovnico pa je vse skupaj samo stvar ene tipke, merjenje z miško pa takoj izniči vsako nevarnost.

Vendar pa je možnost izbire vedno dobra stvar in če nič drugega, boste igralci moda od izkušnje dobili vsaj naslednje poglavje Half-Life zgodbe, ki se jo splača izkusiti z očali ali pa brez njih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime