Popularni YouTube kanal Lofi Girl je po skrivnostnem izginotju nazaj in to s presenečenjem

YouTube kanal Lofi Girl ima od leta 2017 eno preprosto, a hkrati zelo pomembno nalogo: 24 ur na dan predvajati sproščujočo glasbo, ki je ravno dovolj zanimiva, da gre zlahka v uho, a ni tako bučna, da bi služila kot distrakcija za vsakdanja opravila. Vsebina je bila tako idealna za naključno sproščanje ali pa za učenje, kanal pa ni bil privlačen samo slušno, ampak tudi vizualno, saj smo v videu gledali neko animejsko obarvano dekle, ki se slušalkami na ušesih po cele dneve uči, družbo pa ji dela na pol speči maček.

Lofi Girl je sicer lani naletel na nekaj težav, ko ga je YouTube, zaradi lažnih prijav kršenja avtorskih pravic. Takrat so ljudje zagnali vik in krik in morda je ravno zaradi zvestih oboževalcev kanal Lofi Girl po nekaj dneh znova oživel in nadaljeval svoje poslanstvo predvajanja umirjene glasbe.

lofi girl

Včeraj pa je titularna Lofi Girl nenadoma izginila izpred zaslonov. Obiskovalci kanala so presenečeno naleteli na prazno sobo, dekle in njen maček pa sta izginila neznano kam. Video je namesto tega kazal koledar in odštevajočo uro, kasneje pa se je slika preselila na kazanje misterioznega okna.

No, skrivnost ni dolgo trajala in Lofi Girl je včeraj razkril nov, ločen prenos v živo, ki kaže nekega fanta med tipkanjem za računalnikom, družbo pa mu dela leni mačkon. Tipčka je skupnost imenovala Lofi Boy, njegovo poslanstvo pa je enako: predvajanje umirjene glasbe, le da tule ne boste slišali hip-hop glasbe, ampak muziko žanra “Synthwave”. Gre za vejo elektronske glasbe, ki se napaja iz skladb za filme in grozljivke iz osemdesetih. Če ste malce starejši, potem že zdaj zagotovo slišite v ušesih nekatere primerke takšnih pesmi, malce mlajši pa boste morda dobili asociacijo na serijo Stranger Things.

Običajni kanal Lofi Girl seveda še vedno nadaljuje z obratovanjem in to ne samo na YouTubu ampak tudi na Spotifyju.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime