Zdaj je uradno: HBO Max se bo 26. maja preimenoval v samo Max

Kar je bil včeraj samo predmet dobro podprtih govoric, se je nato tudi uresničilo: Warner Bros. Discovery je med večjo predstavitvijo uradno razkril pošteno spremembo svojega pretočnega servisa HBO Max, ki se bo naslednji mesec začel imenovati preprosto Max.

Razlog za tako velik zasuk je namreč združitev katalogov servisov HBO Max in Discovery+ pod eno samo streho. Ta novi mutant bo tako vseboval ogromno število serij in filmov iz zapuščine obeh pretočnih servisov, ob svojem uradnem rojstvu, ki se bo zgodilo 26. maja, pa prihaja nova doza vsebine. Če gre verjeti marketinškim besedam, naj bi prenovljeni Max nato vsak mesec prejel po 40 novih serij in filmov.

    Ob takšnih številkah bo vsekakor prišlo veliko več kvantitete kot pa kvalitete, kar gre na račun kataloga Discovery+, ki že zdaj vsebuje cel kup resničnostnih šovov, te pa lahko enostavno in poceni producirajo in na ta način res dostavljajo vsak mesec tako ogromne številke novosti. Vprašanje pa seveda ostaja, kdo jih bo gledal, a tudi če jih bodo gledalci ignorirali, zaradi njihove poceni izdelave to Warnerju ne bo predstavljalo velikega minusa.

    HBO se ne poslavlja ampak bo še vedno prisoten, Warner Bros. pa je priložnost izkoristil za najavo večjih projektov, ki so videti, da bo v njih vloženega nekaj proračuna. Tu je nova sezona serije True Detective in serija The Penguin, Harry Potter pa se vrača v obliki povsem nove zasedbe, s sezonami, ki naj bi trajale celo desetletje.

    Zaživela je tudi nova stran max.com, ki pa za Slovence zaenkrat ni videti dostopna. To niti ni tako čudno, saj je bila predstavitev novega servisa namenjena Američanom, saj bo pri njih storitev najprej zaživela. S tem je bila razkrita tudi nova cenovna politika, ki ni ravno poceni:

    • Max Ad-Lite – uporaba na dveh napravah naenkrat, ločljivost 1080p in oglasi – 9,99 $ na mesec
    • Max Ad Free – uporaba na dveh napravah naenkrat, ločljivost 1080p, brez oglasov – 15,99 $ na mesec
    • Max Ultimate Ad Free – uporaba na štirih napravah naenkrat, ločljivost 4k, brez oglasov – 19,99 $ na mesec

    Čeprav se je Warner Bros. pred najavo hvalil, da bodo nove cene približno takšne kot pri trenutni storitvi HBO Max, to drži samo na pol. Cene so res podobne, a zdaj bodo morali Američani za gledanje 4K vsebine plačati 19,99 $ mesečno, medtem ko trenutno za njo plačujejo 15,99 $. Zanimivo bo videti, kako se bodo te cene odražale pri nas, saj Slovenci plačujemo 6,99 € in lahko gledamo tudi 4K ločljivost, a ta ponudba zagotovo ne bo večna, zato lahko kmalu lahko pričakujemo konkretne podražitve ali pa vsaj vrivanje reklam.

    Vaša reakcija na članek?

    🔥Popularno

    🛎️ Sveže objave

    PUSTI ODGOVOR

    Prosimo, vnesite vaš komentar!
    Prosimo, vnesite vaše ime