Igra Final Fantasy XVI je prva v tej franšizi, ki je bila grajena za zahodno občinstvo

Dolgoletna serija iger Final Fantasy je bila od samega začetka grajena za japonsko občinstvo, saj so te zadeve vsebovale veliko animejevskih elementov, zato smo jih tudi vedno uvrščali v žanr japonskih RPG-jev oziroma krajše jRPG-je. Vendar pa se je založnik Square Enix v zadnjih delih počasi začel ločevati od svojih korenin, saj so želeli ime Final Fantasy približati bolj širokemu krogu igralcev.

Prihajajoči Final Fantasy XVI se bo od začetne formule najbolj oddaljil in nedavni, kar 20 minutni igralni video, nam da vedeti, da je tole nemara čisto prvi Final Fantasy, ki je bil zgrajen specifično za zahodno publiko, kar bo nekaterim všeč, veterani te serije pa bodo zagotovo izustili kakšno negativno kritiko.

Poslovil se je denimo potezni boj, saj bo Final Fantasy XVI povsem akcijski in se bo odvijal v realnem času. Naš junak Clive bo lahko s svojim mečem delal spektakularne poteze in na trenutke začne dogajanje spominjati na nekaj iz iger Devil May Cry. Bojevanje je videti konkretno in se ne bo vrtelo samo okoli naše sposobnosti vihtenja meča, ampak tudi okoli raznih pomagačev, ki nam znajo pridno pomagati, čeprav jih ne bo moč nadzorovati neposredno.

Med našim raziskovanjem bomo naleteli tudi na Eikone, ki si jih bo treba naprej podrediti v Pokemonovskem boju, nakar jih bomo lahko pridno izrabili za prihajajoče bitke proti drugim Eikonom. To so ogromne, fantastične zveri, ob katerih se vse trese in ob njihovem spopadanju nas čaka slastni vizualni spektakel, treba pa je dodati, da ob vsem tem pokanju posebnih učinkov na ekranu še vedno vidimo tisto, kar šteje, tako da ne bomo sredi boja na slepo pritiskali gumbe in upali, da se iz zmede posebnih efektov izrodi naša zmaga.

Tudi zgodba je dejansko videti zanimiva in dialogi so tokrat odigrani konkretno in ne vsebujejo vseh tistih medmetov, ki so tipični za jRPG-je, saj mora v njih vsaka oseba neprestano “ahati” in “huhati”. Gledali bomo v srednjeveško pripoved, ki ji bo naprej peljala glavna štorija, skupaj s celim kupom stranskih opravil in svet je res videti kot takšen, da kar kliče po raziskovanju.

Final Fantasy XVI je v novem napovedniku definitivno pokazal veliko slastne vsebine, ki jo bomo lahko zagnali od 22. junija dalje in to samo preko konzole PlayStation 5, PC verzija pa se bo pojavila nekoliko kasneje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime