Legendarni igralec Michael J. Fox dobiva svoj dokumentarec

Eden najbolj unikatnih igralcev, ki jih je izrodil Hollywood, je današnji mladeži bolj kot ne nepoznan, saj je bila njegova kariera posekana ravno nekje na vrhuncu njegove slave. Michael J. Fox je začel na svoji prepoznavnosti dobivati že v svoji zgodnji mladosti, ko je zaigral v seriji Družinske vezi, nakar je postal pravi filmski zvezdnik, ko je dobil glavno vlogo filma Nazaj v prihodnost. Vse to se je zgodilo sredi osemdesetih in po še dveh nadaljevanjih filma Nazaj v prihodnost se je zdelo, da Michaela na poti čakajo samo še uspehi in velike vloge, vendar pa ga je nato doletela kruta Parkinsonova bolezen.

Kako se je z njo soočil in kakšne posledice je pustila in še pušča v njegovem življenju bo poskušal povedati prihajajoči dokumentarec Still: A Michael J. Fox Movie, ki ga je režiral Davis Guggenheim in je premiero že doživel na festivalu Sundance Film, zdaj pa prihaja tudi na pretočni servis Apple TV+.

Dokumentarec se bo dotaknil vseh večjih točk Michaelovega življenja: od začetka njegove kariere, do diagnoze s Parkinsonovo in igralske kariere po tej diagnozi. Michael se namreč kljub nenadzorovanemu tresenju ni nameraval kar predati in še naprej je opravljal svoj poklic, čeprav je nato v nadaljnjih vlogah velikokrat skrival svoje roke pred kamero. Nato pa je bolezen vgradil v svoje nastope in tako smo dobili njegov unikaten nastop v komični serijah Mladi zdravniki in Nikar tako živahno.

Bolezni se nikoli ni sramoval, hkrati pa se ni želel smiliti nikomur, zato se s Parkinsonovo ni samo spoprijemal, ampak se tudi unikatno boril za njeno širšo prepoznavnost, iz česar je nastala tudi fundacija Michael J. Fox Foundation. Ta se bori za odkritje nekega zdravila in čeprav Michael danes šteje že 61 let, še vedno upa, da bo zdravstvo še v njegovem življenju odkrilo nek večji preboj in da bo lahko spet občutil življenje brez te zoprne bolezni, za katero je dobil diagnozo pri svojem 29. letu.

Still: A Michael J. Fox Movie je že iz napovednika videti presneto zanimivo, na Apple TV+ pa ga bomo gledali od 12. maja dalje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime