Slovensko igro Mordhau lahko zdaj dobite povsem brezplačno

Na igro Mordhau smo lahko presneto ponosni, saj je tole zagotovo najbolj popularna igra, ki so jo izdelale slovenske roke. Če pustimo ob strani razne traparije tipa Talking Tom, je Mordhau tudi najbolj dobičkonosna slovenska igra in razvijalcu Triternionu so leta 2019 ob izidu vsi častili in z njimi iskali razna partnerstva.

Igra sicer danes ni več tako popularna kot ob izidu, saj je baza igralcev sčasoma začela padati, na trgu večigralskih srednjeveških pretepačin pa so se pojavile alternative tipa Chivalry 2. Kljub temu Triternion še ni rekel zadnje: lani so denimo dobili investicijo iz strani kitajskega založnika Tencenta, avgusta 2022 pa je bila napovedana predelava za konzole, a na ta prehod iz PC sveta še vedno čakamo.

Kljub temu, da igralcev ni toliko kot na začetku, pa Mordhau še vedno ni mrtev. Na Steamu ga je prejšnji mesec igralo nekaj več kot 7k igralcev, zdaj pa bo igralna baza zagotovo dobila novo dozo igralcev, saj lahko igro te dni povsem brezplačno prevzamemo iz trgovine Epic Games. Ne samo, da lahko igro na sledeči povezavi prevzamete in jo nato obdržite za vedno, ampak se lahko pozabavate tudi z že obstoječimi lastniki igre na Steamu, saj sta verziji med sabo kompatibilni, tako da se igralci lahko zabavajo na istih strežnikih.

Mordhau je povsem večigralska izkušnja, bojevali pa se boste proti drugim igralcem in jih poskušali pokoriti preko vrste srednjeveških orožij, pri tem pa bo treba uporabiti tudi kakšno napredno bojevalno potezo. To vam pove že sam naslov, saj je Mordhau v bistvu tehnika mečevanja, kjer meč primemo za rezilo in nato z ročajem lopnemo nasprotnika, to pa je zelo pripravno, če se ta nahaja v oklepu in moramo iz meča hitro narediti verzijo buzdovana.

Mordhau bo na voljo samo še do četrtka, 20. aprila, do takrat pa si lahko tule pridobite tudi igro Second Extinction, ki je še en večigralski naslov, le da se boste tule ubadali z dinozavri. Po preteku datuma se bo ponudba zamenjala za dva frišna brezplačna naslova, ki bosta topot postala Beyond Blue in Never Alone.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime